Pensionsduel: I gør som i Sydeuropa

Mattias Tesfaye og Joachim B. Olsen krydsede klinger om pensionsalder og nedslidning. Se debatten her

Se eller gense debatten mellem Mattias Tesfaye og Joachim B. Olsen her. Foto/Producer: Jonas Olufson/Lasse Mehrfeld Brøndal

Socialdemokratiets forslag om en lavere pensionsalder til folk med mange år på arbejdsmarkedet har skabt heftig debat på Christiansborg. 

S-udspillet var da også et centralt tema, da to profiler fra Borgen - Mattias Tesfaye (S) og Joachim B. Olsen (LA) - mødtes i duel på Ekstra Bladet TV om nedslidning og pensionsalder.

Her lagde Joachim B. Olsen ikke skjul på, at han ikke er den store tilhænger af principperne bag Socialdemokratiets forslag. 

- Vi skal holde fast i principperne i systemet i dag. Hvis man har helbredsproblemer, kan det give dig mulighed for at komme ud af arbejdsmarkedet i flexjob, på førtidspension, på seniorførtidspension, hvor man tager udgangspunkt i dit helbred. Din tilbagetrækning og folkepension tager udgangspunkt i din alder, lød det fra Joachim B. Olsen, der fortsatte:

- Det er et sundt princip, vi har i Danmark, som gør, at vi har et robust pensionssystem, hvor vi tager udgangspunkt i individer, når det kommer til helbred. Det, som Socialdemokratiet vil indføre, er sådan noget, man har i Sydeuropa, hvor det er på baggrund af, hvor lang tid man har været på arbejdsmarkedet, eller - ret ukonkret - på brancher. Den type pensionssystemer er ikke særligt velfungerende.

Herefter spillede Ekstra Bladets chefredaktør, Poul Madsen, bolden videre til Tesfaye:

- Mattias Tesfaye, er det ikke jer, der puster til et problem, der ikke er særligt stort?

- Det er ikke min oplevelse. Min oplevelse er snarere, at jeg de sidste to-tre uger aldrig før har fået så mange henvendelser om et enkelt spørgsmål, lød det fra socialdemokraten.

Se debatten mellem de to Borgen-profiler over artiklen.

Her kan du bl.a. få svar på, hvilken rolle Joachim B. Olsen mener, at folks livsstil spiller i diskussionen om nedslidning.

Du kan også høre Mattias Tesfaye svare på, om partiet overhovedet har fundet penge nok til at hjælpe de nedslidte til en tidligere pension.

282 kommentarer
Vis kommentarer