Pensionskasser accepterer Hjorts kurs om åbenhed

Både PFA og ATP, der købte aktier i Dong, har det fint med åbenhed i Finansudvalget om købsprocessen.

Der er ingen sure miner fra aktionærerne, efter at finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) har meldt ud, at han vil have åbenhed om alle de endelige bud på energikæmpen Dong i Folketingets Finansudvalg.

Goldman Sachs, ATP og PFA, der endte med at købe dele af Dong, har det alle fint med, at politikerne får indsigt i købsprocessen.

- Som vi tidligere har sagt, mener vi principielt, det er uhensigtsmæssigt at åbne et fortroligt forhandlingsforløb og en fortrolig aftale op for offentligheden.

- Men vi har ingen problemer med, at Dong-salget fremlægges i Folketingets Finansudvalg, siger koncernfinansdirektør i PFA, Anders Damgaard til Ritzau.

Samme melding kommer fra pensionskassen ATP:

- Vi har ingen problemer med, at det bliver lagt frem af finansministeren i Finansudvalget, siger presserådgiver Svend Aagaard Nielsen fra ATP til Ritzau.

Hverken PFA eller ATP vil svare på yderligere spørgsmål i den langstrakte sag, der tog en ny drejning onsdag.

Berlingske bragte her et stort interview med Goldman Sachs, der udtaler, at selskabet ikke har noget at skjule for Finansudvalget, og mener, at købsdetaljerne bør blive lagt frem.

Det har hidtil været afvist af tidligere finansminister Bjarne Corydon (S), der fandt det for "risikabelt" at videregive oplysningerne til Finansudvalget, fordi han mente, de ville kunne blive lækket.

Men med baggrund i Goldman Sachs udmelding har den nuværende finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) meldt ud, at alle bud på Dong skal fremlægges for udvalget.

2 kommentarer
Vis kommentarer