Pernille Skipper afviser anmeldelse: Loven skal laves om

Ifølge en advokat har Pernille Skipper overtrådt retsplejeloven med udtalelser om meget omtalt voldtægtssag.

(Foto: Jan Unger)
(Foto: Jan Unger)

Enhedslistens politiske ordfører, Pernille Skipper, er blevet politianmeldt for at have udtalt sig om en verserende retssag, hvor tre drenge er blevet frikendt i en meget omtalt voldtægtssag fra Herfølge.

Dommen er siden blevet anket af Statsadvokaten i København.

Ifølge retsplejeloven må man ikke udtale sig om skyldsspørgsmålet i verserende straffesager og ikke udtale sig, så det kan påvirke dommere og domsmænd.

- Jeg har ikke udtalt mig om skyldspørgsmålet i en konkret sag. Eller om dommen er rigtig eller forkert. Og det er selvfølgelig det, der er det afgørende og principielt vigtige, siger Pernille Skipper i en skriftlig kommentar.

Det er forsvareren for en af de frikendte drenge, som ifølge sn.dk har politianmeldt den nyslåede politiske ordfører.

De tre unge tiltalte nægtede sig skyldige, og en domsmandsret i Roskilde frifandt dem 21. april. Episoden skete en nat i september 2014 på en græsplæne ved forsamlingshuset i Herfølge.

Pigen lider af sukkersyge. Desuden havde hun drukket, da forholdet fandt sted.

Ifølge anklageskriftet var hun bevidstløs under hændelserne, men retten lagde til grund, at det var hun ikke.

Advokat Simon Hauch fra Advodan i Lyngby mener, at Pernille Skipper har udtalt sig forkert og på en måde, som "ret klart" var egnet til at påvirke domsmændene.

Men det afvises af Pernille Skipper, som hæfter sig ved, at pigen ifølge retten ikke sagde klart nej.

- Debatten om lovgivningen på voldtægtsområdet er hamrende vigtigt. Den har jeg deltaget i længe, og det har jeg tænkt mig at fortsætte med.

- Det er helt utilstedeligt, hvis vi har en lovgivning, hvor kvinder som ikke har sagt nej, automatisk har sagt ja. Hvis domstolene mener, at loven skal fortolkes sådan, så skal loven laves om, siger Pernille Skipper.

52 kommentarer
Vis kommentarer