Annonce:
Annonce:

Pernille Vermund klar til comeback efter kaos

Daværende partiformand Lars Boje Mathiesen blev torsdag aften ud af det blå ekskluderet fra Nye Borgerlige. Pernille Vermund vil have posten tilbage

Pernille Vermund er klar til comeback. Foto: Ernst van Norde
Pernille Vermund er klar til comeback. Foto: Ernst van Norde
Annonce:
Følg Politik

På en markant mere bizar dag end normalt i dansk politik fortæller Nye Borgerliges stifter og tidligere formand, Pernille Vermund, nu, at hun gerne vil være formand igen.

Det sker, efter at hendes arvtager, Lars Boje Mathiesen, på dramatisk vis er blevet ekskluderet. Eksklusionen faldt, fordi han ifølge partiets hovedbestyrelse har krævet en voldsom gage og en stor kontantudbetaling fra partiet.

Lars Boje Mathiesen er færdig i Nye Borgerlige. Få historien kort her

'Jeg sagde i min afskedstale, at jeg ville gøre alt, hvad der står i min magt, for at Lars Boje Mathiesen kunne passe på Danmark og på partiet.

Førstnævnte nåede Lars Boje Mathiesen ikke at kunne bevise, for han kunne ikke passe på partiet - tværtimod,' skriver Pernille Vermund i en mail til medlemmerne og fortsætter:

Annonce:

'Jeg vil gerne lede folketingsgruppen samt stille op som formand for vores parti. Så hvis I medlemmer vil have mig, er jeg klar til kamp for Nye Borgerlige og Danmark.'

Af mailen fremgår det også, at Pernille Vermund skulle have talt med hele folketingsgruppen, som støtter hende i beslutningen.

Der var knus og smil, da Lars Boje Mathiesen overtog efter Pernille Vermund. Nu er der krig og kold luft. Foto: Ernst van Norde
Der var knus og smil, da Lars Boje Mathiesen overtog efter Pernille Vermund. Nu er der krig og kold luft. Foto: Ernst van Norde
 

Abnorme krav
Lars Boje Mathiesen blev torsdag aften ud af det blå ekskluderet fra Nye Borgerlige af hovedbestyrelsen, som ligeledes har rettet nogle vilde beskyldninger mod politikeren.

Han har ifølge Nye Borgerliges organisatoriske næstformand således stillet helt uhørte og 'abnorme' krav om at få overført partimidler til sin private konti.

Derudover oplyses det, at Lars Boje Mathiesen har truet hovedbestyrelsen med, at han selv ville gå af som formand, hvis ikke pengene blev overført 'senest fredag morgen'.

'Jeg forstår godt, hvis I synes, at det er en helt surrealistisk situation. Den holdning deler jeg, men der var desværre ingen anden udvej, efter at Lars Boje Mathiesen satte en pistol for panden af partiets hovedbestyrelse og forretningsudvalg.

Annonce:

Vi foragter, når politikere frådser med danskernes penge. Og vi har samme respekt for vores medlemmers penge, som vi har for danskernes,' skriver Pernille Vermund.

De opsigtsvækkende påstande om den højtprofilerede politiker afsløres i en mail udsendt af næstformand Jesper Hammer 'på vegne af hovedbestyrelsen'.

Brev fra Nye Borgerliges hovedbestyrelse

 

 

 

 

 

 

Total tumult
Der har været ren kaos i Nye Borgerlige, efter at Pernille Vermund meldte sin afgang i januar, og Lars Boje Mathiesen efterfølgende blev valgt.

Valget af ham førte til en exodus fra partiet, da mange ikke kunne se sig selv under ham. Det fik blandt andre partiets unge håb, Mikkel Bjørn, til at skifte til Dansk Folkeparti.

Mikkel Bjørn forlod Nye Borgerlige, da Lars Boje Mathiesen blev valgt. Foto: Emil Agerskov
Mikkel Bjørn forlod Nye Borgerlige, da Lars Boje Mathiesen blev valgt. Foto: Emil Agerskov
 

Flere andre fulgte, fordi de mente, at Lars Boje Mathiesen stod for en 'sølvpapirs-hat' politik, hvor man insinuerede tro på konspirationsteorier om alt fra corona til, at en lille gruppe magtfulde verdensborgere forsøger at udskifte den vestlige befolkning.

Annonce:

Kort efter kom det frem, at partiets nye næstformand, Henriette Ergemann, havde skrevet voldsomme konspiratoriske kommentarer under corona om navngivne politikere. Hun måtte til sidst trække sig.

Og nu er Lars Boje Mathiesen altså ekskluderet og folketingsgruppen halveret til tre medlemmer siden valget i 2022.

'Det lys i mørket, som vi har tændt for de danskere, der elsker vores dejlige land og tror på folkestyret, men som ser værdierne, friheden og fællesskabet smuldre som sand mellem fingrene på os, skal fortsat brænde.

Jeg er klar til at bære faklen videre, hvis I medlemmer ønsker det,' skriver Pernille Vermund til medlemmerne.

Pernille Vermund vil nu tage kontrollen tilbage i partiet, hun stiftede sammen med Peter Seier Christensen. Læs om hendes vilde fortid her.

Hør alt om Lars Boje Mathiesen og Nye Borgerlige i 'Ingen kommentarer' herunder eller i din podcast-app

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Inflation er den største ødelægger af almindelige menneskers økonomi
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: