Peter Skaarups søn var medlem af hadsk Facebook-gruppe: 'Han og jeg har haft en samtale om sagen'

DF'eren Peter Skaarups søn har adskillige gange kommenteret truslerne mod en blogger, der har skrevet om Facebook-gruppen 'Offensimentum'. Nu er gruppen lukket, og Skaarup og søn har haft en snak om sagen

Peter Skaarup
Peter Skaarup

Dansk Folkepartis gruppeformand, Peter Skaarup, har måtte tage en alvorssnak med sin søn, efter det er kommet frem, at sønnen har været medlem af den kontroversielle Facebook-gruppe 'Offensimentum', der er blevet kendt for adskillige tilfælde af grov mobning, hadsk chikane og senest grove trusler mod en blogger, der skrev en kritisk artikel om gruppen.

Det forklarer Peter Skaarup i et skriftligt svar, der er sendt til Ekstra Bladet og flere andre medier.

'Jeg kan i forbindelse med lukningen af Offensimentum bekræfte, at min søn, Jakob, har kommenteret et indlæg på siden. Han og jeg har haft en samtale om sagen, og kommentarerne er for længst slettet,' lyder det fra Peter Skaarup, der nu ser sagen som afsluttet.

Se også: Kontroversiel Facebook-gruppe genopstår i ny version

Se også: Facebook lukker stor dansk gruppe efter trusler mod blogger

'Dermed er den sag ude af verden for mit vedkommende. Jeg bifalder i øvrigt helt, at Facebook lukker den slags netværk.'

Offensimentum blev mandag aften lukket efter flere dages blæst om gruppen, efter at flere medlemmer havde angrebet bloggeren Karina Muriel Mimoun via nettet og havde grove ytret trusler mod hende.

Det skete, da hun på bloggen Sweet Chili afslørede, hvordan en af bagmændene bag gruppen solgte snus og var begyndt at sælge et computerspil.

I debatten om artiklen deltog Skaarups søn med flere kommentarer, hvor han bl.a. gik i kødet på et andet medlem af gruppen, som han mente opførte sig som en lille pige.

 

Offensimentum er kendt som et onlineforum, hvor medlemmerne blandt andet deler nøgenbilleder og udsætter andre mennesker for chikane og mobning.

Tirsdag dukkede Offensimentum 2.0 op, og gruppen fik på mindre end et døgn over 9000 medlemmer. Omkring klokken 15 var gruppen blevet lukket ned af Facebook.

Gruppens administrator, Jan Lauritsen, skrev i en tråd om Offensimentum på Facebook "Så slettede de også 2.0'eren".

En halv time senere kommenterer en anden facebookbruger opslaget og skriver "2.1 in the making (2.1 er ved at blive oprettet, red.)".

En søgning på det sociale medie viser ifølge Ritzau grupper med navnene "Offensimentum", "Offensimentums", "Offensimentum 2.1" og "Offensimentum 3.0".

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen