Pia blev snottet efter: Politiet anholdt forkert mand

Bornholms Politi har løsladt en 46-årig mand, som var mistænkt efter at have spyttet efter Folketingets formand

(Arkivfoto: Jens Dresling)
(Arkivfoto: Jens Dresling)

Bornholms Politi kan nu konstatere, at en ukendt mand med sikkerhed spyttede efter Folketingets formand, Pia Kjærsgaard, klokken 15.30 på folkemødet på Bornholm.

Men politiet ved stadig ikke, hvem gerningsmanden er. 40 minutter efter episoden anholdt man ud fra signalementet en 46-årig mand. Men efter afhøring er han blev løsladt, lyder det i en pressemeddelelse.

Han havde intet med sagen at gøre, lyder det fra politiet, der altså stadig leder efter 'spyttemanden'.

Tager sagen alvorligt
Hvis gerningsmanden bliver pågrebet, kan han forvente at blive sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

'Politiet tager naturligvis sager, hvor folkevalgte udsættes for ubehageligheder alvorligt, og derfor vil politiet også fortsætte med at lede efter gerningsmanden til ovennævnte', skriver Bornholms Politi.

(Arkivfoto: Kenneth Meyer) Dansk politik Mand spyttede efter Pia Kjærsgaard

Pia Kjærsgaard har ikke udtalt sig om episoden, men DF's pressesekretær fortæller, at hun føler sig krænket, men at hun ikke blev ramt. Han forklarer, at manden 'snottede' efter hende.

To dage efter Bødskov-overfald
Episoden mod Pia Kjærsgaard sker under to dage efter en langt grovere episode mod et andet folketingsmedlem.

Socialdemokratiets erhvervsordfører og tidligere justitsminister, Morten Bødskov, blev under visningen af en EM-kamp på Islands Brygge slået ned tirsdag aften.

Overfaldet var en dybt chokerende oplevelse, fortalte Morten Bødskov til Ekstra Bladet.

- Jeg var på skadestuen i nat, og de tjekkede både kinder, tænder, ører og øjne, og jeg har sovet på panodiler i nat. Jeg har meget ondt i hovedet, og min kæbe er lidt blå-lilla, sagde Morten Bødskov.

- Han sætter sig meget målrettet lige ved siden af mig, og begynder at spørge, om det ikke er mig, der er tidligere justitsminister, og om jeg ikke er socialdemokrat, sagde Morten Bødskov.

Knytnæveslag i tindingen
- Så rejser han sig lynhurtigt op, og siger noget i retning af, at det her er for mourine eller mouril, og så slår han mig ret hårdt med knytnæveslag i tindingen, og så løber han ned ad afsatsen, fortalte Morten Bødskov.

- Jeg har aldrig mødt manden før, men jeg er chokeret. Det er en dybt chokerende oplevelse. Vi taler med mange mennesker, som politikere, men jeg har aldrig oplevet sådan noget før.

- Det er trist, hvis man som politiker og tidligere minister ikke kan sidde og se en fodboldkamp og nyde en øl, sagde han.

Bødskovs overfaldsmand er endnu ikke anholdt.

201 kommentarer
Vis kommentarer