Pia K. afviser boykot: Jeg var slet ikke inviteret til Thornings fest

Jeg ville da gerne have holdt tale, lyder det fra Folketingets formand

Her kan du se statsministerens afskedstale til Helle Thorning

Det er ingen skam at blive væk fra en fest, hvis man ikke er inviteret, hedder det sig.

Og det er netop sådan Folketingets formand Pia Kjærsgaard har det med den voldsomme kritik hun får i disse timer for at blive væk fra Helle Thorning-Schmidts afskedsreception.

- Jeg anede intet. der er ikke sendt nogen invitation nogen steder hen - heller ikke til formandskontoret eller ledelsesekretariatet. Hvis jeg var blevet indbudt, så var jeg selvfølgelig kommet, og jeg havde endda holdt en pæn tale for hende, hvis hun havde syntes, at Folketingets formand skulle det, siger Pia Kjærsgaard, som er oprørt over en svada og beskyldning om bevidst boykot fra et socialdemokratisk folketingsmedlem.

- Det er påfaldende, at Pia Kjærsgaard gentagne gange ikke har været i stand til at udvise hel almindelig konduite og sige et par respektfulde ord til Helle Thorning-Schmidt. Det er mangel på format, at folketingets formand ikke er i stand til at skjule, at hun har et horn i siden på landets tidligere statsminister. Det er dårlig stil og en hån mod os alle, at hun ikke formår at være vores allesammens tillidsrepræsentant, siger folketingsmedlem Christian Rabjerg Madsen (S) til BT.

Jeg er meget omhyggelig
Når Kjærsgaard i egenskab af formand ikke modtager en invitation, bliver det ikke skrevet ind i hendes kalender, forklarer hun.

- Jeg er meget omhyggelig med den slags. Og jeg ville naturligvis være mødt op. Det siger sig selv. Så det er uberettiget kritik.

- Det undrer mig, at jeg ikke er inviteret. Det må hun selv om. Men jeg vil bare ikke blive beskyldt for at svigte, når jeg ikke har vidst det.

- Der har ellers været massiv foromtale af receptionen?

- Det har jeg simpelthen ikke lagt mærke til. Jeg passer mine møder og sidder ikke og følger med på News eller noget i den stil, siger Pia Kjærsgaard.

De to kvindelige toppolitikere har været i totterne på hinanden flere gange tidligere. I 2013 fik Pia Kjærsgaard lukket sin Facebook-profil i 24 timer, fordi hun havde skrevet, at ’statsministeren er bare for dum og naiv’. Og da Thorning fik sit nye job som international topchef for Red Barnet blev Kjærsgaard spurgt, hvordan hun ville huske Thorning som statsminister.

- Uha. Det ligger efterhånden så langt tilbage, så jeg ikke kan huske det. Et halvt år er lang tid i politik, sagde Pia Kjærsgaard.

446 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere