Pia K. er vred og skuffet

Pia Kjærsgaard kalder partifællen Morten Messerschmidt for en kreativ sjæl og siger, at hun er blevet skuffet over, at sagen kunne opstå

Dengang alting var godt ved valg til Europaparlamentet. Dansk Folkeparti erobrede mere end hver fjerde stemme ved valget og jublede på Christiansborg. Partiets tidligere formand Pia Kjærsgaard og spidskandidat Morten Messerschmidt. Polfoto: Peter Hove Olesen.
Dengang alting var godt ved valg til Europaparlamentet. Dansk Folkeparti erobrede mere end hver fjerde stemme ved valget og jublede på Christiansborg. Partiets tidligere formand Pia Kjærsgaard og spidskandidat Morten Messerschmidt. Polfoto: Peter Hove Olesen.

Dansk Folkepartis stifter og Folketingets formand udtaler sig for første gang om DF's sjusk og mulige fusk med EU-midler.

Pia Kjærsgaard kalder partifællen Morten Messerschmidt for en kreativ sjæl og siger, at hun er blevet skuffet over, at sagen kunne opstå.

- Ikke for at undskylde, men mange kreative sjæle har vældig meget rod i økonomien, og det tror jeg, at Morten Messerschmidt er et typisk eksempel på, siger Pia Kjærsgaard til DR.

Den første reaktion på skandalen med EU-støtte fra Dansk Folkepartis stifter kommer i to interview med DR og TV2, hvor Ekstra Bladet kun kunne få enkelte spørgsmål ind mellem og efter de to interview.

- Du siger, at det er sjusk og rod. Hvad bygger du på, at det ikke er bevidst?

- Det kan jeg ikke svare på. Jeg kan bare ikke tro det. Sådan er det, siger Pia Kjærsgaard til Ekstra Bladet.

Se også: Messerschmidt sygemelder sig: Indlagt efter ildebefindende

Skuffet og vred
Morten Messerschmidt er i øjeblikket sygemeldt på ubestemt tid, efter at Ekstra Bladet har afsløret Dansk Folkepartis og Mortens Messerschmidts misbrug af EU-støttekroner.

Samtidig er EU's antisvindel-enhed, OLAF, ved at undersøge sagen, som har skuffet partistifter Pia Kjærsgaard.

- Jeg har været skuffet, jeg har været vred, jeg har været ked af det, siger Pia Kjærsgaard til TV2.

Se også: Messerschmidt udskrevet: Han har haft blackout

Hykleri
Desuden mener hun, at der har været en del hykleri i sagen fra andre EU-parlamentarikere, som kritiserer DF, men ikke selv er klar til at fremlægge deres regnskaber.

- Der er rigtig meget hykleri fra andre EU-politikere i denne sag, det er jeg nødt til at sige, siger Pia Kjærsgaard til TV2.

- Burde de andre partier lægge en liste frem over, hvad de har brugt penge til?

- Man skal i hvert fald ikke kræve noget af andre, som man ikke gør selv. Sådan er det.

- Jens Rohde, Morten Lykkegaard og Morten Helveg vil gerne lægge deres ting frem?

- Jeg vil ikke kommentere enkelte politikere. Det er ikke min afdeling. Jeg er formand for Folketinget, og det er som sådan, at jeg udtaler mig, siger Pia Kjærsgaard til Ekstra Bladet.

Se også: EU-Parlamentet afviser DF's penge indtil alt er undersøgt

EU siger nej tak
EU-Parlamentet vil ikke acceptere Dansk Folkepartis tilbagebetaling af støttekroner, før en ordentlig undersøgelse af hele affæren er blevet tilvejebragt.

Det oplyser parlamentets talskvinde Marjory van den Broeke mandag aften efter et møde med DF's gruppeformand i EU-Parlamentet, Anders Vistisen.

- Dansk Folkeparti vil betale penge tilbage, men det er ikke noget, man bare lige kan gøre. Man er nødt til at undersøge tingene ordentligt. Hvis tingene ikke har været i orden, kan sanktioner komme på tale, siger hun.

Dansk Folkeparti har meddelt, at de vil betale alle støttekroner fra EU-Parlamentet tilbage - omkring en million kroner - grundet tvivl omkring brugen af dem. Tidligere har DF betalt 1,6 million kroner tilbage, fordi støtten var brugt uberettiget.

Se også: Messerschmidt betaler penge tilbage til DF

606 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Hent flere