Pia K: Nasers bedste politiske tid var uden for Folketinget

DF's værdipolitiske ordfører tror, at Khader har lært, at han ikke skal tale om EU og skattepolitik, men holder sig til værdidebatterne

Pia K og Naser K har tidligere haft heftige diskussioner, da Naser var leder af Ny Alliance. Det får de sikkert igen i værdipolitikken, hvis Konservative klarer spærregrænsen. Arkivfoto: Miriam Dalsgaard/Polfoto.
Pia K og Naser K har tidligere haft heftige diskussioner, da Naser var leder af Ny Alliance. Det får de sikkert igen i værdipolitikken, hvis Konservative klarer spærregrænsen. Arkivfoto: Miriam Dalsgaard/Polfoto.

Pia Kjærsgaard er glad for, at Naser Khader er på vej tilbage i dansk politik.

Men DF's værdipolitiske ordfører opfordrer ham til at holde sig til det, han har forstand på. Hans politiske styrke ligger sådan set i de år, han ikke har siddet i Folketinget, siger hun til Ekstra Bladet.

- Jeg har et fint forhold til ham, så jeg siger velkommen, hvis han bliver valgt. Og det gør han jo nok, hvis de klarer spærregrænsen, siger Pia Kjærsgaard til Ekstra Bladet.

- Hvordan er han som debattør?

- Udmærket, hvis han holder sig til det, han har forstand på.

Engell: Khader bliver uden betydning for Konservative

- Han vil nok aldrig gå ind og blive politisk ordfører eller partiformand eller noget i den stil. Det løb er nok kørt, siger Pia Kjærsgaard.

Hun henviser til 2007, hvor Naser Khader stiftede Ny Alliance, som efter en massiv optur tabte terræn pga. en række sager, som Khader ikke håndterede voldsomt godt. Til sidste klarede Ny Alliance kun lige akkurat at kommet i Folktinget med fem mandater.

- Hvorfor tror du ikke han bliver politisk leder?

- Nej, det lykkedes ikke så godt med Ny Alliance. Det er ikke hans stærke side. Hans stærke side er at fortælle om de ting, han har beskæftiget sig med, siden han forlod Folketinget.

Pia Kjærsgaard henviser til Naser Khaders tilknytning til Hudson Institute, hvor han er blevet brugt meget som ekspert i forhold til islamisme og radikaliseringer.

Naser Khader: Jeg har en forpligtelse til at stille op

- Så hans politiske styrke har været den tid, han har været ude af Folketinget?

- Ja. Jeg tror, han har fundet sine egne ben. Sådan virker det i hvert fald. Han har jo prøvet meget. Først var han radikal, så var det Ny Alliance, så var han konservativ – og blev ikke valgt. Men hvis han holder sig til den debat, der er nu, kan han blive et udmærket folketingsmedlem.

- Hvordan er han at diskutere EU og skattepolitik med?

- Haha, det tror jeg slet ikke vil være en diskussion for ham. Det tror jeg, han holder sig langt væk fra, og det gør han klogt i.

Pia: Khader kan koste Fogh regeringsmagt

- Hvorfor tror du, han holder sig langt væk fra det?

- Fordi, det gik jo ikke godt sidst. Det ved han godt, for det har jeg sagt til ham. Han har fået meget mere respekt for at tale om de ting, han har forstand på. Og det er godt, han har fundet sig selv i det.

Sidst Pia Kjærsgaard og Naser Khader diskuterede EU og skattepolitik var i valgkampen 2007, hvor Naser Khader ikke kunne forklare sit partis egen skattepolitik, og hvor Pia Kjærsgaard satte ham effektivt til vægs ved debatten i Kalundborg-Hallerne.


Mandag stillede Naser Khader op i Ekstra Bladets TV-studie for at tale om radikalisering af unge mennesker

Seneste nyt

En del gerningsmænd synes at gå fri

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.