Pia K. om Messerschmidt: - Han har fået et ordentligt slag i mellemgulvet

Det bliver en konklusion fra EU's anti-svindel enhed, OLAF, som kommer til at have indflydelse på Morten Messerschmidts politiske fremtid i Dansk Folkeparti

Pia Kjærsgaard og Morten Messerschmidt på afrten hvor han blev valgt til EU-parlamentet. Foto: Peter Hove Olesen
Pia Kjærsgaard og Morten Messerschmidt på afrten hvor han blev valgt til EU-parlamentet. Foto: Peter Hove Olesen

Torsdagens fødselar Pia Kjærsgaard fastslår, at Morten Messerschmidts politiske fremtid ikke kommer til at være Dansk Folkepartis beslutning.

Det bliver EU's antisvindel-enhed, OLAF, som kommer til at afgøre Messerschmidts skæbne, når de fremlægger deres konklusion på mistanken om mulig svindel med EU-midler.

- Hans fremtid ligger der, hvor EU's revision, det nok så bekendte OLAF, er i gang med at revidere, og vi er nødt til at afvente, hvad de kommer frem til, siger Pia Kjærsgaard til DR Nyheder.

Den situation som den sygemeldte Morten Messerschmidt befinder sig i, sammenligner Folketingets formand med, at han har fået et godt lag tæsk.

- Han har fået et ordentligt slag i mellemgulvet. Jeg tror også, at der er brækket et par ribben og måske noget længere inde. Og det tager tid, siger hun til DR Nyheder.

Morten Messerschmidt er indlagt på grund af et ildebefindende. Dansk politik Messerschmidt sygemelder sig: Indlagt efter ildebefindende

Den tidligere formand for Dansk Folkeparti erkender også, at sagen har haft en negativ indvirkning på Dansk Folkepartis popularitet i meningsmålingerne.

- Det har da været en møgsag. Det siger sig selv. Når en så stærk politiker som Morten Messerschmidt kommer ud i et så forrygende stormvejr, så siger det sig selv. Hvis det havde været en politiker, der havde siddet lidt mere ude i periferien, så havde det slet, slet ikke gjort samme skade, siger Pia Kjærsgaard til DR Nyheder.

Dansk politik Pia K. er vred og skuffet
Artiklen fortsætter under billedet:

Morten Messerschmidt kan sidde i Europaparlamentet indtil næste valg i sommeren 2019. Foto: Cecilie S. Andersen
Morten Messerschmidt kan sidde i Europaparlamentet indtil næste valg i sommeren 2019. Foto: Cecilie S. Andersen
dansk
Sidder stadig i EU-Parlamentet
Efter sagen om Morten Messerschmidts mulige svindel med EU-midler kom frem, har politikeren været sygemeldt på ubestemt tid.

Sygemelding påvirker ikke hans plads i Europa-parlamentet, da deres regler siger, at kun hvis Messerschmidt vælger at opgive sit mandat, kan en afløser tage hans plads.

Det betyder, at han får fuld løn frem til det næste europaparlamentsvalg i juni 2019.

Til DR Nyheder siger gruppeformand i Europa-Parlamentet Anders Vistisen, at han ikke har i sinde at blande sig i Messerschmidts' mandat i EU-parlamentet. Der er ingen regler, som kan tvinge et medlem til at tage en suppleant ind efter et bestemt antal dage.

- Han kan være syg, lige så længe hans læge vurderer, at han er syg, siger Anders Vistisen til DR Nyheder.

Hvis Messerschmidts vælger at opsige sit mandat står hans suppleant Kristina Jørgensen fra Dansk Folkeparti klar til at træde til.

Se dokumenterne ved at klikke på 'næste'.
Rikke Karlsson anklager sin tidligere partifælle Morten Messerschmidt for at have indsat hende i bestyrelsen for fallitboet Meld uden, at hun vidste noget om det.
- Det er svindel og bedrageri – og muligvis dokumentfalsk. siger hun. Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Polfoto Dansk politik Se dokumenterne: Messerschmidt anklages for svindel
Dansk politik DF'er skal afhøres af antisvindel-enhed: - De mødte op på mit kontor!

263 kommentarer
Vis kommentarer