Pia K om sin royale brøler: Ikke min skyld

Ikke alt gik efter planen, da Pia Kjærsgaard tog i mod de kongelige

Her begynder Pia Kjærsgaard at følge efter Dronningen for hurtigt

Folketingets nye formand, den erklærede royalist Pia Kjærsgaard (DF), lagde på sin store dag - der også var Dansk Folkepartis 20-års jubilæum - ud med et klart brud på etiketten.

Det skete, da DF-stifteren ikke ventede og hilste på prins Henrik under kongefamiliens ankomst til det statslige arrangement. I stedet trådte Pia Kjærsgaard direkte efter dronning Margrethe og op ad fortrappen til Folketinget, hvor hele Folketingets præsidium var samlet for at modtage kongefamilien.

Dansk politik - 6. okt. 2015 - kl. 12:31 Pias første formands-ups: Glemte en kongelig

En vaks folketingsansat måtte derefter trække Kjærsgaard på plads for enden af rækken af præsidiemedlemmer, så også Henrik kunne trykke den stolte DF-dronning i hånden.

– Det var da uheldigt. Men jeg havde fået et forkert råd af Folketingets administration om, at jeg skulle gå direkte efter Dronningen, siger Pia Kjærsgaard til Ekstra Bladet om fejlen.

– Så det er ikke fordi, du har noget imod Henrik?

– Nej, overhovedet ikke. Han tager det også i stiv arm, tror jeg.

Se også: DF om forsinket Enhedslisten: Fatter ikke en brik

Det politiske år bliver skudt i gang, når Folketinget åbner klokken 12. (Foto: Kaspar Wenstrup) Dansk politik - 6. okt. 2015 - kl. 09:42 Pias store dag: Det siger de om Løkkes tale

247 kommentarer
Vis kommentarer