Annonce:
Annonce:

Pia K skælder ud efter happening: Tænk, at blå blok stod bag

Naser Khader (K) skulle ikke have opfordret sine kolleger til at følge trop og tage trøjer på til støtte for Syrien, mener Pia Kjærsgaard

Fire medlemmer af Folketinget udskiftede de vanlige skjorter med trøjer til fordel for den syriske befolkning. Det skulle de aldrig have gjort, mener folketingsformand Pia Kjærsgaard. Polfoto
Fire medlemmer af Folketinget udskiftede de vanlige skjorter med trøjer til fordel for den syriske befolkning. Det skulle de aldrig have gjort, mener folketingsformand Pia Kjærsgaard. Polfoto
Annonce:
Følg Politik

Det overrasker Pia Kjærsgaard, at det var medlemmer fra blå blok, der tidligere i dag endte med at blive smidt ud fra Folketingssalen.

Det fortæller folketingsformanden til Ekstra Bladet og sender en kraftig ørefigen af sted mod de fire blå politikere, der bar støttetrøjer for Aleppo i Syrien under åbningsdebatten:

- Man skal ikke lave happenings i Folketingssalen, og det overrasker mig faktisk meget, at det var nogle politikere fra den såkaldte borgerlige fløj. Det, synes jeg, er dårlig stil. Man skal ikke gøre det. Det er salen ikke beregnet til, siger Folketingets formand og fortsætter:

- De ved bedre. Det er jo ikke nye folketingsmedlemmer, så de er udmærket klar over, at det gør man ikke, og de må også have regnet med, at der ville komme en reaktion.

Flere politikere har efterfølgende kritiseret Pia Kjærsgaard for at overreagere.

Annonce:

- Det gjorde jeg ikke. Ikke et øjeblik, lyder det fra hende selv.

- Vi har som politikere så god mulighed for at udtrykke vores budskaber. Vi kan gå på talerstolen, vi kan tale med medierne, vi kan skrive på Twitter og Facebook, og vi kan skrive debatindlæg. Vi bliver hørt, understreger formanden.

Hev de andre med
De involverede - heriblandt Naser Khader (K) - fortæller, at de blev meget overraskede over formandens reprimande. Men det giver Pia Kjærsgaard ikke meget for. 

- Jeg synes ikke, at Naser Khader skulle have gjort det, og jeg synes ikke, at han skulle have hevet de andre med. Jeg ved ikke, hvad det ligner med sådan et stunt.

- Han (Naser Khader red.) burde vide bedre. Det dur bare ikke. Det, der var specielt her, var, at det begyndte at ligne en happening, da der pludselig var fire medlemmer af Folketinget, der havde de her trøjer på.

Hvis det bare havde været Naser Khader, ville de så have været okay?

- Det kan jeg ikke sige.

Annonce:

Det er ikke første gang, at politikere har båret tøj med politiske budskaber i Folketingssalen. Tidligere har medlemmer af Enhedslisten protesteret mod nedskæringer og mod Irakkrigen. Det er dog første gang, det har fået konsekvenser.

Og Pia Kjærsgaard er ikke i tvivl om, hvorfor der først handles nu.

- Jeg var ikke formand dengang, påpeger hun.

Du siger, at der bliver grinet for meget i salen, at taletiderne og tituleringerne ikke bliver overholdt og nu også politiske budskaber på trøjerne. Er det ikke bare dig, der er blevet for sur?

- Jeg er ikke det fjerneste sur. Det er jo ikke sådan, at jeg hamrer i bordet og skælder og smælder, men jeg er Folketingets formand, og jeg skal sørge for, at det hele glider, og at der er en god orden og tone.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: