Pia K. står til kæmpe lønhop: Får mere end Kristian Jensen

Der skal være bedre løn til Folketingets formand, som skal have det samme som statsministeren

Se afrundingen her

Pia Kjærsgaard job som Folketingets formand består blandt andet i at lede diskussionerne i salen og ringe med den berømte klokke.

Og hvis Vederlagskommissionen får sit forslag igennem, så får Pia Kjærsgaard flere penge for at ringe med klokken i fremtiden.

Helt præcist vil kommissionen skrue op for lønnen til Folketingets formand, så Pia Kjærsgaard ender på 1,8 millioner kroner om året.

Det er det samme som statsministeren, men den tidligere DF-formand vil få en bedre løn end udenrigsminister Kristian Jensen (V) og finansminister Claus Hjort (V).

Jensen og Hjort skal ifølge kommissionen gå fra knap 1,3 millioner kroner til knap 1,6 millioner kroner om året.

Samlet set falder lønnen dog i det lange løb for Lars Løkke, ministrene og Pia Kjærsgaard, fordi kommissionen foreslår en lavere pension. Samtidig skal det være slut med et skattefrit tillæg.

Finansminister Claus Hjort Frederiksen vil invitere partierne til drøftelser af Vederlagskommissionens anbefalinger. (Foto: Rumle Skafte) Dansk politik - 18. jan. 2016 - kl. 11:57 Hjorten indkalder: Nu skal de forhandle egen løn

Uenighed i kommission
Generelt vil kommissionen hæve lønnen for politikere og mindske skattefrie tillæg og pension. Et enkelt medlem af kommissionen kan dog ikke tilslutte sig lønstigningen.

- Et mindretal (Jes Lunde) kan ikke tilslutte sig det indstillede niveau for vederlag og den indstillede model for eftervederlag, skriver kommissionen.

Jes Lunde kan dog bredt bakke op om kommissionens anbefalinger.

- Mindretallet finder imidlertid, at flertallet lægger op til stigninger i verderlæggelsen, som er ude af proportion overfor en befolkning, hvor langt størstedelen har oplevet en lang årrække med meget beskedne stigninger i indkomsten, skriver kommissionen.

Lønstigningen baserer sig på udregninger, der skulle vise, at politikerne over en årrække er sakket bagefter lønudviklingen for andre offentligt ansatte på lederniveau.

Dansk politik - 18. jan. 2016 - kl. 10:52 Så stort lønhop står Løkke og co. til

Ekstra Bladet forsøger at få en kommentar fra Pia Kjærsgaard. Gruppeformanden i DF Peter Skaarup hæfter sig dog ved, at pensionsalderen for politikere skal sættes op.

Se også hvad Skaarup havde at sige,  da han var igennem til Ekstra Bladets TV-studie

268 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere