Pia K. tysser på barnlige politikere

Ida Auken og Martin Lidegaard vil hellere snakke om sved og prutter end at lytte til folketingets formand

Under et møde i folketingssalen må Pia Kjærsgaard gentagne gange tysse på Ida Auken (RV) og Martin Lidegaard (RV), som ikke ser ud til at interessere sig synderligt for dagsordenen i salen.

De to radikale politikere har nemlig travlt med at spille spil på deres iPads og højlydt diskutere, hvordan dyrene forurener, når de prutter, og hvordan sved gør luften mærkelig. Diskussionen foregår med børnestemmer og ender med, at Ida Auken slår fast, at det vist nok er disse ting, politikerne skal stemme om til COP21.

Det lyder næsten for mærkeligt til at være sandt. Og det er det også.

Videoen er nemlig en kampagnevideo fra De Radikale under titlen 'Vi taler for vores børn', som sætter fokus på klimaforandringer og klimatopmødet COP21.

Dansk politik Valgvideo: Ida Auken tager pis på Støjberg

Ifølge Ida Auken er videoen fortalt i børnehøjde for at gøre så mange som muligt opmærksomme på klimatopmødet.

- Vi ville sætte fokus på klimatopmødet på en folkelig måde, så flere bliver opmærksomme på det, siger hun og tilføjer:

- Det er vigtigt, at man kan fortælle historien om klimaet på forskellige måder, og fordi det går godt til klimatopmødet, så synes jeg godt, man kan lave lidt sjov med emnet, siger Ida Auken til Ekstra Bladet.

Det var Ida Auken selv, der sammen med partifællen Martin Lidegaard fik ideen til videoen. Det skete en aften, hvor de havde det rigtig sjovt, og dagen efter filmede de den.

Pia Kjærsgaard har givet de to politikere lov til at bruge klippene med hende på talerstolen.

Se videoen øverst i artiklen.

52 kommentarer
Vis kommentarer