Pia K. vil holde Yahya i kort snor

Provodigter beskyldte DF-dronning for blowjob: Nu vil han være hendes kollega

Yahya Hassan erklærede i slutningen af februar, at Pia Kjærsgaard havde givet ham et blowjob. Den tidligere formand for Dansk Folkeparti selv har kun haft latter til overs for påstanden.

Pia K efter Yahyas vilde blowjob-update: 'Keep on dreaming'

Det afholder dog ikke Yahya Hassan for igen at søge nærkontakt med den tidligere formand for Dansk Folkeparti, når han nu stiler mod Folketingssalen som kandidat for Nationalpartiet.

Yahya Hassan vil være politiker

- Er du klar til at tage imod Yahya Hassan?

- Ja ja. Det lyder da.. ja ja. Lad os nu lige tage det med små steps. Det lyder da morsomt. Det skal nok blive et show. Politik er blevet meget underholdende, må man sige, siger Pia Kjærsgaard til Ekstra Bladet.

Tager det afslappet
- I har jo en historie - i hvert fald på Facebook. Hvordan vil du tage imod ham?

- Nej, altså der er lang vej igen. Først skal der samles underskrifter. Og hvad bliver det til. Han har jo et vist temperament, har man set nogle gange, siger Pia Kjærsgaard, som langt fra bærer nag over Yahya Hassans blowjob-beskyldninger.

- Jamen herregud, jeg tager ham meget afslappet. Mig kan han ikke provokere, selv om han meget gerne vil. Ha ha ha ha ha ha.

- Du er åben for, at han pludselig går rundt på gangene?

- Ja, selvfølgelig, det skal man da være i forhold til enhver, der prøver demokratiet. Sådan er det heldigvis i Danmark. Men igen vil jeg sige.. underskrifter, valg... der er lang vej.

Nationalpartiet satser alt med Yahya Hassan

I skrivende stund har Nationalpartiet ifølge sin hjemmeside modtaget 15142 underskrevne vælgererklæringer, hvoraf 8560 er godkendt. For at blive opstillingsberettiget har partiet brug for over 20.000.

Yahya Hassans opslag på Facebook 26. februar ...

hassan og pia

Selv om Pia Kjærsgaard tvivler på, hvor alvorligt Yahya Hassans ønske om at blive politiker er, lover hun, at hun nok skal våge over den palæstinensisk-fødte provokatør, hvis han en dag skulle indtage talerstolen i folketingssalen.

- Nu sidder jeg jo heldigvis mange gange i formandsstolen, så det skal jeg nok håndtere, fastslår Pia Kjærsgaard, som er 2. næstformand for Folketingets Præsidium.

Voldsdømt teenagemillionær skal være lyrik-redaktør

Øm om traditioner
Hun er klar til sætte hårdt ind overfor den kontroversielle bogstavlyriker, hvis tonen bliver for hård i folketingssalen:

- Det kan man lige roligt regne med. Det skal man indstille sig på. Der er jeg meget øm om vores traditioner. Men underskrifter, bliv valgt, kom i Folketinget og talerstolen - der er nok lige nogle sten, der skal vendes og overvindes, før han når så langt. Men det er da underholdning.

- Hvad kan han bidrage med politisk?

- Jeg tager det med et vist gran salt indtil videre. Det tror jeg, vi allesammen skal gøre. Jeg tror, det er meget show og meget mediebevidsthed. Det kan da godt være - det kan jeg ikke sige noget om - at han mener det. Det må han jo afgøre med sig selv, om han virkelig er indstillet på det her. Og så står det naturligvis enhver frit for at prøve det her.

At Yahya Hassan for nylig blev dømt for vold, har hun ikke taget stilling til:

- Jeg ved ikke, hvordan den slags håndteres. Men det kommer først i spil på et langt senere tidspunkt. Jeg tror ikke, man skal tage det så alvorligt, som han gerne vil give indtryk af.

PET-folk: Yahya Hassan blev truet og nedværdiget

Henrik Dahl hængt ud som nazist
I lighed med Pia Kjærsgaard har den kendte sociolog og folketingskandidat for Liberal Alliance Henrik Dahl fået Yahya Hassans opmærksomhed at føle på Facebook.

Her postede digteren i februar et manipuleret billede af Dahl iført naziuniform med kommentaren:

'Igen må jeg konstatere, at et højreorienteret svin har delt mine holdninger halvt. Må blindheden se dig for at være blind for det fulde interview'.

Selv forklarede digteren efterfølgende, at nazibilledet af Dahl var en afprøvelse af ytringsfrihed og satire.

LA-kandidaten har ingen kommentarer til, at Yahya Hassan nu vil være politiker. Han skriver blot i en sms til Ekstra Bladet:

'Jeg ønsker Yahya Hassan alt godt'.