Pia K. angriber Vermund: Ynkeligt

Før den første debat mellem Kristian Thulesen Dahl og Pernille Vermund blander Pia Kjærsgaard sig i duellen

Pia Kjærgsgaard langer ud efter Pernille Vermund.
Foto: Mads Claus Rasmussen/ Ritzau
Pia Kjærgsgaard langer ud efter Pernille Vermund. Foto: Mads Claus Rasmussen/ Ritzau

'Glem det, Vermund!'

Sådan skriver Folketingets formand, Pia Kjærgsgaard (DF), torsdag eftermiddag i et opslag på Facebook. Her italesætter hun Pernille Vermund for det, hun mener er et ynkeligt led i hendes jagt på en plads i Folketinget.

'Jeg har nu, igen, set, at Pernille Vermund forsøger at tale en dramatisk forskel på mig og Kristian Thulesen Dahl op i medierne - som et lidt ynkeligt led i hendes jagt på en plads i Folketinget,' skriver Pia Kjærgsgaard.

Opslaget kommer få timer før den første duel i kampen om stemmerne i Syd- og Sønderjylland mellem Pernille Vermund og Kristian Thulesen Dahl.

De to duellanter på scenen på Folkehjem i Aabenraa.
De to duellanter på scenen på Folkehjem i Aabenraa.

Møde på DF's hjemmebane
Op til duellen har Pernille Vermund gjort det klart, at hun ikke er bange for at møde DF's formand på hans hjemmebane. Ved det sidste folketingsvalg fik partiet flest stemmer i det sydjyske.

- Jeg er spændt. Der er gået næsten et halvt år, siden han fik invitationen. Man skal ikke underkende, at Pia Kjærsgaard har gjort et stort arbejde med at få strammet udlændingepolitikken. Men det er gået anderledes under Thulesen Dahl, og nu kommer vi som et reelt borgerligt parti, der vil gøre noget ved udlændingepolitikken fra grunden. Så er det spændende, om DF vil være med, fortalte Pernille Vermund til B.T.

Det er udtalelser som den, der har fået Pia Kjærgsgaard op af stolen.

'Jeg vil godt fastslå: der er ingen som helst politisk forskel på Kristian og mig. Overhovedet!
Vi er forskellige personer med forskellige temperamenter. 
Dét er vi. Heldigvis,' skriver hun på Facebook og fortsætter:

'Men politisk følger Kristian slavisk samme linje, som da jeg var formand:
Stram udlændingepolitik.
Omsorg for ældre, syge og udsatte.
Ansvarlig og seriøs økonomi.
Punktum!
Han har min fulde opbakning. Selvfølgelig.'

Til slut skriver Pia Kjærgsgaard:

'Så jeg vil egentlig have mig Vermunds omklamring af min person frabedt.'

Pernille Vermund er opstillet i Syd- og Sønderjylland og skal altså nu forsøge at vinde stemmer fra DF til Ny Borgerlige.

DF's hjemmebane:

Dansk Folkeparti havde ved valget i juni 2015 stor succes i Syd- og Sønderjylland, hvor partiet fik godt 126.000 stemmer.  Allerstørste blev partiet i Aabenraa, hvor DF blev det største parti med 31,8 procent af stemmerne. 

Her fire år senere står DF knap så stærkt. I den seneste Epinion-måling for DR står DF til 15,2 procent. Dermed står DF til at miste hver fjerde stemme siden folketingsvalget i 2015, hvor partiet fik sit hidtil bedste valgresultat på 21,1 procent.