Annonce:
Annonce:

Pia Kjærsgaard: Thorning passer meget bedre i udlandet

Den tidligere statsminister bør arbejde for mere hjælp i flygtningenes nærområder, mener Folketingets formand

Annonce:
Følg Politik

Folketingets formand, Pia Kjærsgaard (DF), glæder sig på Helle Thorning-Schmidts (S) vegne over, at den tidligere statsminister ifølge TV2 har udsigt til at blive indstillet til posten som flygtningehøjkommissær i FN.

- Der er nok ikke et eneste menneske i Danmark, der har været i tvivl om, at Helle Thorning-Schmidt i det seneste par år har gået efter et internationalt topjob. Og nu har hun så fået det, konstaterer Pia Kjærsgaard.

- Det tror jeg, at hun vil være egnet til, og det tror jeg, hun vil føle sig godt tilpas ved, meget bedre end hun har gjort i sit tidligere job, og specielt i den situation, hun er i nu, hvor hun ikke blev genvalgt som regeringsleder.

Pia Kjærsgaard mener, at Helle Thorning gennem hele sit politiske liv har haft det bedst uden for Danmarks grænser.

Annonce:

- Det har vi set som statsminister, hvor hun var ude i den store verden. Og det er jo heller ikke nogen hemmelighed overhovedet, at hun søgte på livet løs efter et topjob i EU, mens hun var statsminister. Det er kendt for alle og enhver, men hun fik det ikke.

- Nu får hun så det job, og det er, tror jeg, langt mere hende end at være i Danmark.

Om det vil være til gavn for Danmark, hvis Thorning ender med at få højkommissærposten i UNHCR, kommer helt an på, hvordan Thorning forvalter opgaven, mener Kjærsgaard.

- Hvis vi får en dansker i et topjob, der kan sige, at vi skal have mere hjælp i nærområderne, og man ikke skal have den migration til Europa, tror jeg, det vil være udmærket. Det, mener jeg, bør være hendes opgave, siger Pia Kjærsgaard.

Thorning er i dag Socialdemokraternes medlem af Folketingets Præsidium, hvor Pia Kjærsgaard sidder for bordenden. Men det vil ikke blive noget stort savn fra Kjærsgaards side, hvis Thorning forlader Folketinget.

Annonce:

- Hun har kun været til et eneste møde, så der har vi ikke rigtig vænnet os til hinanden. Så nej, det kan man ikke sige, svarer Pia Kjærsgaard på spørgsmålet, om hun kommer til at savne Thorning.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er en dårlig og bedaget idé, at særligt udvalgte fødes med specielle privilegier
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: