Annonce:
Annonce:

Pia K.'s dannebrog under angreb: - Det er tæt at på være magtmisbrug

Folketinget åbner tirsdag, men noget vil være nyt i den gamle folketingssal. Pia Kjærsgaard (DF) har fået et stort dannebrogsflag hængt op over formandsstolen. Christian Juhl (EL) kalder det for en værdikamp 

Annonce:
Følg Politik

På en af de mest centrale pladser i folketingssalen hænger nu et stort dannebrogsflag. Flaget er tre meter langt og hænger lige bag Pia Kjærsgaard (DF), når hun sidder på sin plads som Folketingets formand.

Placeringen af flaget er kontroversielt, mener medlem af Folketingets Præsidium Christian Juhl (EL).

- Jeg syntes, det er at overdrive. Pia Kjærsgaard kører en værdikamp i Folketinget, og nu skal hun sidde der som dronning nummer to under flaget, når Folketinget åbner i morgen, siger han til Ekstra Bladet.

På et møde i sidste uge besluttede et enstemmigt præsidium, at det store flag skulle hænge på den centrale plads.

Christian Juhl var det eneste medlem af præsidiet, der ikke deltog i mødet.

- Det er tæt på at være magtmisbrug. Det er ikke et kup, for de andre har nikket ja til det, og jeg er i undertal, siger Enhedslistens medlem af præsidiet.

Annonce:

Ikke varigt
Straks efter det kom Enhedslistens folketingsmedlem for ørene, tog han handling.

- Jeg sagde til hende, at det ikke var en god ide, men det ville hun ikke høre på. Jeg har intet imod Dannebrog, men i forvejen hænger der fem eller seks andre flag derinde. Vi kunne godt være mere nuancerede, siger Christian Juhl.

Det er kun en midlertidig løsning, at Dannebrog skal triumfere på den centrale plads.

- Hun (Pia Kjærsgaard red.) har lovet mig, at det ikke bliver varigt. Jeg havde hellere set, at det et skulle være for hele Rigsfællesskabet, med flag også fra Færøerne og Grønland, siger Christian Juhl.

Folketingssalen har gennemgået en større renovering over sommeren, og på den meget centrale plads i det danske demokratis kerne hang før et 30 års gammelt vægtæppe.

Annonce:

Christian Juhl ser gerne, at det gamle vægtæppe kommer tilbage på sin plads. Men indtil en anden løsning bliver fundet, vil dannebrog hænge i Folketingssalen indtil på torsdag.

Central plads i Danmark
Det er dog ikke alle i præsidiet, der er enige med Christian Juhl. Tidligere transportminister, Henrik Dam Kristensen (S), syntes det er en god midlertidig løsning.

- Jeg syntes ikke, at det skal være en permanent løsning. Det er en meget central plads, hvor alle ser folketingssalen fra. Det er fint til åbningen, siger Henrik Dam Kristensen til Ekstra Bladet.

Den tidligere minister oplyser, at det var enighed i præsidiet, om at hænge dannebrog op.

- Jeg har ikke nogen problemer med Dannebrog. Vi skal have en snak om det, for det er en af de mest centrale pladser i Danmark. Det er et af de mere vigtige steder. Det er ikke ligegyldigt, siger Henrik Dam Kristensen.

Proportionsforvrængning
Til beskyldningerne om magtmisbrug siger Pia Kjærsgaard:

Annonce:

- Det er jo lidt pudsigt, for det blev taget op på et møde i præsidiet, hvor han (Christian Juhl red.) desværre ikke kunne deltage, han havde meldt afbud tre dage inden og prioriteret anderledes.

- Det er jo lidt ærgerligt selvfølgelig, men de andre præsidium-medlemmer nikkede ja til det. Det vil jeg ikke kalde for magtmisbrug, siger Pia Kjærsgaard til Ekstra Bladet.

Formanden for Folketinget finder andre ting vigtigere og tilføjer, at hun gerne så det blev hængende, indtil der blev fundet en permanent løsning.

- Det er sådan noget, at han har fundet på efter alt det her lidt i en feberredning, som han har skulle finde på. Han har aldrig bragt det op i præsidiet, aldrig nogensinde.

- Jeg har lidt svært ved at forstå al den her polemik, og jeg syntes, det er fuldstændig proportionsforvrængning. Det får lov til at hænge der under statsministerens åbnings-redegørelse, vi kan glæde os over, at Folketingssalen er blevet rigtig fin, siger Pia Kjærsgaard.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Hvis folk ønsker Ellemann det godt...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: