Annonce:
Annonce:

Pia Olsen Dyhr: Jeg er ikke en hykler

SF har ikke været med til at gøre dagpengekommissionens arbejde til en syltekrukke, fastslår partiformanden

Pia Olsen Dyhr har ikke syltet dagpengeproblemet, siger hun efter beskyldninger fra socialdemokrater. Arkivfoto: Per Folkver/Polfoto.
Pia Olsen Dyhr har ikke syltet dagpengeproblemet, siger hun efter beskyldninger fra socialdemokrater. Arkivfoto: Per Folkver/Polfoto.
Annonce:
Følg Politik

Pia Olsen Dyhr afviser at være en hykler.

Socialdemokraterne Bjarne Laustsen og Jan Johansen har ellers kritiseret hende for, at SF har skiftet grundlæggende holdning, efter at partiet trådte ud af regeringen.

Bl.a. var SF selv med til at beslutte, at nedsætte den dagpengekommission, der først skal komme med anbefalinger efter valget.

- Vi har ikke nikket til at kommissionen først skulle komme med anbefalingerne efter et valg. Derfor har vi heller ikke nikket til, at kommissionen skulle være en syltekrukke, siger Pia Olsen Dyhr til Ekstra Bladet.

- Da vi sad i regering, var vi med til at beslutte, at der skulle komme en dagpengekommission, men resultaterne skulle lægges frem inden valget. Det har regeringe så valgt at ændre efterfølgende, men det skal vi altså ikke stå på mål for.

S-profiler: Pia er en hykler

Annonce:

- Protesterede I, da regeringen fortalte, at anbefalingerne først skulle komme efter valget?

- Det kan jeg ikke præcist huske. Men jeg mener, at Jonas Dahl sagde, at det var en dårlig ide.

- Men da vi gik ind i regeringen, var vi i mindretal på dagpengene. Undervejs er DF blevet klogere, og det er det flertal, jeg mener, at vi nu skal gribe.

Kjeld kvast af dagpenge-systemet: Lever for 1000 kr. om måneden

- Det har du sagt før - hvor det har vist sig, at det kan man ikke, fordi regeringens partier ikke er enige. Hvorfor siger du det så igen?

- Så synes jeg, at Jan Johansen og Bjarne Laustsen i stedet skulle bruge kræfterne på at overbevise deres partiformand og de radikale om, at man skal gøre noget ved problemet. I stedet for at angribe SF, der rent faktisk vil gøre noget ved det.

- De siger i øvrigt, at det vigtigste er, at partierne melder ud inden valget, hvad de vil gøre ved dagpengeproblemet?

Alternativerne opbrugt: 4800 mister dagpenge-redningskrans  

Annonce:

- Den her situation er for alvor til, at vi venter. Det er 51.000 mennesker, vi taler om, og der er rigtig mange mennesker derudover, der føler sig utrygge. Derfor må vi tage det alvorligt, også fordi, der bidrager til en ond spiral i forhold til at skabe arbejdspladser.

Pia Olsen Dyhr efterlyser i øvrigt en klar melding fra Socialdemokratiet, ligesom hun ville ønske, at de radikale ville sætte handling bag deres pæne ord.

- Jeg har stadig ikke hørt, hvad socialdemokraterne vil. De har jo ret i, at det er de radikale, der blokerer. Men de vil jo stadig blokere efter et valg, hvis det bliver en ny SR-regering efter valget. Derfor synes jeg, at de må melde ud nu. Og der er jo et flertal nu, siger hun med henvisning til DF, SF og Enhedslisten, der er klar til at finde en løsning med Socialdemokratiet, siger Pia Olsen Dyhr.

- Det betyder også, at jeg synes, at de radikale skal sætte handling bag deres ord i kampagnen, der kører nu. Her siger de, at det handler om mennesker. Så må de sætte handling bag at vise, at det handler om mennesker.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Hvad er din pris, Mette?
Annonce:
Annonce:

... MEGA-GALLERI

Annonce:
Annonce: