Pias triumf: Hænger kæmpe Dannebrog midt i Folketinget

Dansk Folkepartis stifter Pia Kjærsgaard har fået Dannebrog ind på en æresplads, når Løkke i morgen åbner Folketinget

Se det store Dannebrog midt i Folketingssalen lige her

Pia Kjærsgaard har fået et hedt ønske opfyldt.

I morgen når statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) afholder sin åbningstale, som markering af den politiske sæsons begyndelse, så sker det foran et kæmpestort Dannebrog, som er hængt op midt i Folketingssalen bagved talerstolen.

- Jeg synes helt naturligt, det hører hjemme i Folketingssalen. Faktisk har 12-13 europæiske lande deres flag hængende i deres parlament, men vi har det altså ikke. Og det undrer mig, siger Pia Kjærsgaard, DF-stifter og formand for Folketinget.

Dannebrog hænger normalt foran indgangen til Christiansborg og fra slotstårnet til skue for hele indre by på festdage, herunder åbningsdagen første tirsdag i oktober.

Danmarks nationalflag pryder ligeledes andre steder på 'Borgen' - herunder fra balkonerne inde i Folketingssalen - men det er første gang, det får en så central placering lige bag formanden og statsministeren.

Årsagen til ophængningen af Dannebrog på den særligt fine plads er, at Folketingssalen i øjeblikket er under renovering, så også handikappede har adgang til landets fineste talerstol.

Se også: Flag-mystik hos Claus Hjort: DF angriber dannebrogs-slaphed

Primitivt
I den forbindelse er en stor kedelig betonvæg lige bag formands- og talerstolen blevet blottet, fordi man har nedtaget den hidtidige udsmykning, forklarer Pia Kjærsgaard.

- Jeg har foreslået det (at hænge Dannebrog op, red.), men Præsidiet har nikket til det. Og det glæder mig, understreger hun.

- Så det er ikke slet skjult DF-propaganda?

- Hvor primitive kan folk være? Jeg går ud fra, at Dannebrog er vores allesammens flag. Det vil jeg fastholde. Hvis nogen forbinder det med Dansk Folkeparti, så kan jeg kun sige, at jeg deler det gerne med andre.

- Så du garanterer, at du vil bakke op om, at det bliver pillet ned igen?

- Det har jeg allerede gjort. Der er slet ikke noget. Jeg så gerne, det blev hængende. Men det er der ikke stemning for. Hvad vi gør fremover, og hvad der skal hænge bag formandsstolen, det må vi tage stilling til i det nye folketingsår.

Hurtigt ned igen
- I kunne også hænge et homo- eller et EU-flag op?

- Vi kunne have gjort så meget. Men jeg tror, vi har valgt den rigtige løsning.

- Hvad med på torsdag til den store åbningsdebat, der kan I vel godt lade det hænge?

- Nej, det synes det øvrige Præsidium ikke.

 

229 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere