Pind afslører sin revolution af politiet

Justitsminister Søren Pind (V) løfter nu sløret for en kryptisk besked om en snarlig revolution af dansk politi

Justitsminister Søren Pind (V) vil åbenbart lave fundamentalt om på dansk politi. Polfoto: Jens Dresling.
Justitsminister Søren Pind (V) vil åbenbart lave fundamentalt om på dansk politi. Polfoto: Jens Dresling.

Revolutionen af dansk politi kommer snart, og du kan glemme alt om høtyve og fakler.

I forreste led vil justitsminister Søren Pind (V) bruge 'big data' og 'analyseplatforme', oplyser han til Ekstra Bladet.

Al den snak om revolution begyndte på den anden side af Atlanten, da der pludselig kom nyt fra Danmarks selvudnævnte sherif om en 'revolution af dansk politi'.

Den kom 'meget snart' kunne man forstå via Søren Pinds Facebook-profil natten til i dag. Men hvad selve revolutionen gik ud på, blev danskerne ikke meget klogere på via sheriffens opdatering fra Los Angeles.

Ekstra Bladet forsøgte - uden held - at få en uddybende kommentar via ministerens spindoktor.

Så da Søren Pind ynder at bruge de sociale medier, spurgte Ekstra Bladet ind til den snarlige revolution på Twitter. Og ministeren svarede. Læs Twitter-interviewet nedenfor.

Ekstra Bladet spurgte videre ind til, hvornår et nyt it-system skulle lanceres. Intet svar. Ministeren blev også spurgt om, hvad it-systemet mere specifikt skulle bruges til, og hvad det ca. ville koste, men heller ikke her kom der svar.

Søren Pind henviser i et tweet til en artikel om et analysesystem opfundet i New Yorks politi. Systemet går ud på at spore og stoppe mindre forbrydelser, så de ikke udvikler sig til store lovovertrædelser. Det sker blandt andet ved at finde frem til såkaldte hotspots, hvor der er meget kriminalitet.

Sidste år droppede staten et nyt it-system til politiet kaldet Polsag, som havde været flere år undervejs og havde kostet omkring en halv milliard kroner.

Presset politi
Dansk politi er i øjeblikket presset af terrorbevogtning og grænsekontrol, som ifølge Søren Pind selv går ud over det almindelige politiarbejde ude i kredsene.

I København har tillidsmand Michael Møller for eksempel sagt, at terrorbevogtningen går ud over bekæmpelsen af narko, indbrud og røveri.

Presset på politiet går også ud over betjentenes tid med familien, fordi overarbejde bliver ved med at være nødvendigt for at få vagtskemaer til at gå op. Ved udgangen af februar var der opsparet en overarbejdspukkel på 520.000 timer for betjente, hvilket er en fordobling i forhold til 2015.

Venstre aner intet
Hjemmeværnet er nu sendt til grænsen for at hjælpe betjentene med kontrollen, men om Hjemmeværnet skal bruges, når Pinds revolution kommer vides ikke. Selv ikke Venstres retsordfører, Preben Bang Henriksen, kan gøre os klogere på revolutionen.

- Jeg ved ikke helt, hvad han henviser til der, og jeg har heller ikke set opslaget, så det kan jeg ikke uddybe, siger Preben Bang Henriksen til Ekstra Bladet.

- Men ved du ikke, hvad det er for en revolution, som justitsministeren henviser til?

- Nej, ikke umiddelbart, men det glæder jeg mig til at drøfte med ministeren, når han kommer hjem, siger retsordføreren.

En revolution er ifølge Gyldendals Den store danske en 'hurtig og dybtgående forandring i et samfund eller en samfundssektor'.

Normalt er det Enhedslisten, som sættes i forbindelse med ordet revolution på Christiansborg. Tilbage i 2012 forudså den daværende gruppeformand revolutionens komme den 15. juli 2032. Ekstra Bladet har derfor lavet et revolutionsur, der langsomt tæller ned.

Foto: Daniel Hjorth Dansk politik Enhedslisten: Nedtælling til revolution

På de sociale medier begyndte folk at spå om, hvad Pinds revolution mon gik ud på.

1 af 2 Justitsminister Søren Pind (V) vil åbenbart lave fundamentalt om på dansk politi. Polfoto: Thomas Borberg.
2 af 2 Justitsminister Søren Pind (V) vil åbenbart lave fundamentalt om på dansk politi. Polfoto: Jens Dresling.
125 kommentarer
Vis kommentarer