Pind og Skaarup: Nettoplyndring skal stoppe nu

Politiet skal ind i sagen om Nettobutik i København, som ifølge butikkens souschef hærges af unge indvandrere

Nu er det nok! Fuldstændig uacceptabelt.

Justitsminister Søren Pind (V) og Dansk Folkepartis gruppeformand Peter Skaarup er forargede over historien om en Nettobutik i det nordvestlige København, som ifølge Radio24syv er plaget af unge med indvandrerbaggrund.

Ifølge radiostationen går de grinende og ligeglade ind i butikken ved højlys dag og stjæler for tusindvis af kroner.

Det er denne Netto i Brønshøj, som er ramt at tyverier i stor stil fra drengebanden ifølge sous-chefen. Foto: Philiip Davali. Dansk politik Politiet om Netto-nødråb: Nu kigger vi på overvågning

De tilbagevendende butikstyverier har ifølge Radio24syv fået butikkens souschef til at rette en direkte appel om hjælp til justitsminister Søren Pind:

- Jeg sendte Søren Pind et brev, da jeg simpelthen ikke længere ved, hvad jeg skal stille op. Vores butik kan ikke holdes kørende, hvis de bliver ved med at stjæle, som de gør.

- De kommer hver uge, til tider flere gange om dagen, siger souschef i DøgnNetto i Brønshøj i det nordvestlige København, til Radio24syv.

På Facebook fastslår Søren Pind, at sagen nu vil blive taget op og håndteret af politiet:

- Det her er fuldstændigt uacceptabelt, og jeg forstår, politiet er på sagen. Jeg har den klare forventning, at de nu sætter en stopper for de pågældende lømlers hærgen, skriver Søren Pind og tilføjer:

- Jeg vil ikke finde mig i denne form for optræden, og jeg ser frem til, at jeg om få uger kan fremlægge min respektpakke for Folketinget. Vi skal have respekten for hinanden og for fællesskabet tilbage.

Dansk politik Pind om Netto-nødråb uden hjælp: Politiet er på sagen

Retsord Dansk politik DF om Netto-nødråb: Kom med svar, Pind

Dansk Folkepartis gruppeformand, Peter Skaarup, har også reageret på Facebook. Han vil tage sagen op i Folketinget for at lægge pres på justitsministeren:

- Nu er det nok! Jeg vil ikke længere finde mig i, at vores land ødelægges og hærges af disse mafialignende bander, som uden nogen konsekvenser stjæler varer fra butikker - og tilsyneladende uden at politiet griber ind, skriver Peter Skaarup.

Han mener, at politiledelsen må råbe op, hvis der er brug for flere ressourcer "i stedet for altid at hævde, at alt er i den skønneste orden, og at man er fint tilfreds med de ressourcer, man har".

- Justitsminister Søren Pind, hvorfor er du tavs? Sagen bliver nu taget op i Folketinget. Der skal handling til, og det betyder, at rødderne i banderne skal mærke, at vi ikke gider deres kriminalitet. Og hvis de pågældende ikke er danske statsborgere, så er det ud af vagten, skriver Peter Skaarup.

Denne Netto på Ryhavevej i Aarhus havde også ifølge en medarbejder butikstyverier flere gange om dagen før den lukkede i 2015. Indimellem trillede tyvene åbenlyst ud med fyldte indkøbsvogne eller -kurve uden at betale. (Foto: Carsten Andreasen) Dansk politik Netto hærget af drengebande: Politiet kommer ikke

156 kommentarer
Vis kommentarer