Pind om Netto-nødråb uden hjælp: Politiet er på sagen

Justitsministeren finder det uacceptabelt, at Netto blev serieplyndret af en drengebande. Politiet er på sagen, lyder det nu, selvom de angiveligt intet gjorde i flere måneder

Justitsminister Søren Pind siger, at politiet er på Netto-sagen. Foto: Philip Davali.
Justitsminister Søren Pind siger, at politiet er på Netto-sagen. Foto: Philip Davali.

Har du oplevet, at politiet ikke kommer, når du har brug for hjælp, eller kender du til sagen, så hører vi gerne fra dig. Tip os på ebpoliti@eb.dk eller sms til 1224 (alm. takst)

Politiet har siddet på hænderne i månedsvis, hver gang en Netto-chef i Brønshøj anmeldte tyverier fra en drengebande. Men nu er politiet på sagen, siger justitsminister Søren Pind (V).

- Det her er fuldstændigt uacceptabelt, og jeg forstår politiet er på sagen, skriver han på Facebook.

Nordsjællands Politi er omdrejningspunktet i en ny bog, der blandt andet sætter fokus på den manglende indsats over for narko. (Foto: Jakob Jørgensen) 112 Når politiet ikke kommer

De seneste tre måneder har drengene angiveligt stjålet varer for mere end 20.000 kroner, og så sent som i lørdags tog de ifølge souschefen varer for omkring 6000 kroner i tre omgange i butikken i Brønshøj. Det drejer sig ifølge Netto-chefen om drenge med indvandrerbaggrund.

- Jeg har anmeldt dem fire gange siden december, men politiet har bare sagt, at jeg skal sende en mail. Politiet har ikke været ude i butikken eller set på videoovervågningen, forklarer souschef Jakob til Radio24syv.

Han ønsker ikke sit efternavn ud, og det samme vil flere i kvarteret heller ikke, da de også generes af drengebanden. En ejer af et vaskeri siger, at de har smadret hans vaskeri af flere omgange.

Det vil justitsministeren nu have gjort noget ved.

- Jeg har den klare forventning, at de nu sætter en stopper for de pågældende lømlers hærgen, lyder det på Facebook.

- Jeg vil ikke finde mig i denne form for optræden, og jeg ser frem til, at jeg om få uger kan fremlægge min respektpakke for Folketinget. Vi skal have respekten for hinanden og for fællesskabet tilbage.

Denne Netto på Ryhavevej i Aarhus havde også ifølge en medarbejder butikstyverier flere gange om dagen før den lukkede i 2015. Indimellem trillede tyvene åbenlyst ud med fyldte indkøbsvogne eller -kurve uden at betale. (Foto: Carsten Andreasen) Dansk politik Netto hærget af drengebande: Politiet kommer ikke

Dansk Folkeparti kræver dog flere svar fra Søren Pind i sagen.

- Han skal svare på, om det er fordi, at politiet mangler ressourcer til at rykke ud, fordi det vil vi gerne vide, siger retsordfører Peter Kofod til Ekstra Bladet.

Retsord Dansk politik DF om Netto-nødråb: Kom med svar, Pind

Dansk Folkeparti vil også have justitsministeren til at svare på, om politiet har kendskab til lignende sager, hvor borgere eller butikker ikke får hjælp fra politiet, når de anmelder forbrydelser.

- Vi kan ikke leve med, hvis borgerne begynder at få det indtryk, at politiet ikke rykker ud, og derfor skal omfanget kortlægges, siger retsordføreren.

Nordsjællands Politi er omdrejningspunktet i en ny bog, der blandt andet sætter fokus på den manglende indsats over for narko. (Foto: Jakob Jørgensen) 112 Betjent fik reprimande: Gjorde opmærksom på narkohandel

Har du oplevet, at politiet ikke kommer, når du har brug for hjælp, eller kender du til sagen, så hører vi gerne fra dig. Tip os på ebpoliti@eb.dk eller sms til 1224 (alm. takst)

1 af 2 
2 af 2 Justitsminister Søren Pind siger, at politiet er på Netto-sagen. Foto: Philip Davali.
761 kommentarer
Vis kommentarer