Pind om sin uniform: 'Er den ikke flot?'

Efter 33 år har Søren Pind valgt at trække sig fra politik. Han valgte at tage afsked med pressen og uddannelses- og forskningsministeriet i uniform

Det var en noget anderledes påklædning, som den afgående uddannelses- og forskningsminister Søren Pind troppede op i til dagens ministeroverdragelse.

Selvom alle andre i lokalet var iført deres pæneste tøj, formåede den nu forhenværende minister at overstråle dem, da han troppede op i en såkaldt ministeruniform med tilhørende sovsekande og kårde.

-  Er den ikke flot?, spurgte han de journalister, som stod omkring ham efter ministeroverdragelsen.

Der var en meget tydelig forskel på Søren Pind og undervisnings- og forskningsminister Tommy Ahlers påklædninger. Foto: Mads Claus Rasmussen /Ritzau Scanpix
Der var en meget tydelig forskel på Søren Pind og undervisnings- og forskningsminister Tommy Ahlers påklædninger. Foto: Mads Claus Rasmussen /Ritzau Scanpix
 

- Hvorfor er du mødt op i uniform?

- For det første er det her en enorm festdag for mig. Jeg skal sige farvel og tak efter 33 år i politik. Det vil jeg godt markere. Det andet er, at vi desværre på mange måder skal til at genopbygge nogle ritualer, som vi har glemt. Et af dem er, at der findes myndigheder.

- Ministre udøver myndighed, og det gør de i øvrigt legitimt. Jeg tænkte, at på min sidste dag måtte jeg godt have lov til at markere det med en hel gammel ting, som de radikale afskaffede i 1909. Man har hele tiden haft retten til at bære den, men det har ikke været kutyme. Så jeg tænkte, at det vil jeg gerne.

- Hvad symboliserer uniformen for dig, som er så vigtigt?

- Den symboliserer magtudøvelse. Den symboliserer, at nogen har ansvaret i det her samfund, og at de tager det på sig. Det, kan nogen jo synes, er selvhøjtideligt. Men jeg oplevede f.eks. at sidde i Justitsministeriet, mens grænserne faldt. Jeg oplever også en enorm hård kritik af vores institutioner, som jeg på mange måder synes er urimelig. Vi lever i et af verdens bedste lande. Og så er den også flot, sagde Søren Pind.

Koster 40.000 kroner
Tidligere har Søren Pind til magasinet Euroman fortalt, at han ønskede sig sådan en uniform, men at den kostede omkring 40.000 kroner.

Det store beløb har ikke været for højt og afskrækkende i sidste ende, da Søren Pind tilsyneladende har smidt pengene efter den sorte uniform med gulddetaljer.

212 kommentarer
Vis kommentarer