Pind raser over Riskær: - Han fortsætter sin folkeforførelse

Søren Pind ville ikke tillade Klaus Riskær at sidde i Folketinget, lader han forstå på Twitter. Riskær Pedersen snublende tæt på at være klar til valg

Søren Pind + Klaus Riskær
Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix og PHILIP DAVALI 
Søren Pind + Klaus Riskær Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix og PHILIP DAVALI 

Klaus Riskær Pedersen er ikke værdig til at sidde i Folketinget, fordi han er tidligere straffet.

Det mener tidligere minister og MF'er Søren Pind, som afkræver sine eks-politikerkolleger på Christiansborg svar på, hvem der vil acceptere Riskær som folketingsmedlem, hvis han altså bliver stemt ind ved det kommende valg.

Søren Pind. Foto: Jens Dresling
Søren Pind. Foto: Jens Dresling
 

Klaus Riskær er i skrivende stund snublende tæt på at opnå 20.000 godkendte vælgererklæringer og dermed blive opstillingsberettiget som parti i hele landet.

'Kære medier; jeg vil gerne vide, hvilke MF/kandidater der vil godkende Riskær skulle han mod min forventning opnå valg. Jeg vil ikke stemme på kandidater, der mener, han er værdig. Han har ingen fortrydelse og fortsætter med sin folkeforførelse. Så kunne vi få lidt OBS?', lyder det fra Søren Pind på Twitter.

Og den tidligere justitsminister har allerede fået sit første svar.

Dansk Folkepartis næstformand Søren Espersen kan nemlig ikke se noget problem i at byde den tidligere bedrageridømte velkommen som ny kollega.

Ifølge Søren Espersen gælder det princip, uanset hvem der måtte blive valgt ind i Folketinget.

Klaus Riskær Pedersen blev i 2008 idømt tre et halvt års fængsel i Cybercity-sagen, hvor han var tiltalt for bedrageri og underslæb.

Det er ikke gratis at føre valgkamp. Problemet for Klaus Riskær Pedersen, der gerne vil i Folketinget efter det kommende valg, er dog, at han ikke har nogle penge. Derfor har han fået økonomisk hjælp fra sine sønners virksomhed. Foto: Linda Johansen. Dansk politik Riskær vil i Folketinget: Sønnerne betaler kampagnen

Riskær vil dog ikke være den første tidligere straffede, der kommer i Folketinget.

I 1984 opnåede Mogens Glistrup, Fremskridtspartiets stifter, genvalg til parlamentet, efter han var blevet dømt for skattesvindel. Dengang kendte Folketinget ved en flertalsafstemning dog Glistrup uværdig til at beholde sit mandat, efter han var blevet valgt ind midt under sin afsoning. I stedet gik mandatet til en suppleant.

Særligt udvalg tager stilling
Hvis Folketinget skal ekskludere et valgt medlem, går en særlig og sjælden proces igang.

Hvis et medlem mener, at et andet medlems valgbarhed skal drøftes, foregår det i Udvalget til valgs prøvelse. Det sker ikke ex officio; altså pr. automatik. Det vil altid være et medlem af udvalget, der skal tage sagen op, og Folketinget vil herefter skulle stemme om den indstilling, udvalget kommer med.

Det bekræftede den mangeårige vicedirektør i Folketinget, Claus Dethlefsen, sidste år over for Ekstra Bladet i forbindelse med sagen om folketingsmedlemmet Jakob Engel-Schmidt, der var blevet taget for narkokørsel.

- Hvis Folketinget afgør, at et medlems valgbarhed skal suspenderes, vil medlemmet herefter være ekskluderet fra Folketinget. Folketingsmedlemmet vil som udgangspunkt kunne stille op igen i fremtiden, hvorefter udvalget på ny vil kunne tage stilling til valgbarheden. Det sker meget sjældent, og processen er ikke formaliseret. Men det vil være et medlem af Udvalget til valgs prøvelse, der skal tage sagen op, lød det dengang fra Claus Dethlefsen.

Det bliver et problem med bemandingen, når Løkkes sundhedsreform skal gennemføres, fordi der ikke er uddannet nok læger og sygeplejersker i årevis, mener Hans Engell. Foto: Carsten Lauridsen Meninger Engells brevkasse: Garanti for sundheds-slagsmål

Tæt på De kendtes fængsel: Kom med ind i Horserød

Krimi Kom med bag tremmerne i Danmarks ældste fængsel

1 af 2 Klaus Riskær Pedersen
2 af 2 Søren Pind + Klaus Riskær Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix og PHILIP DAVALI 
602 kommentarer
Vis kommentarer