Pind roser politiet: Fire fremmedkrigere er anholdt

Justitsministeren ser dagens fire anholdelser som tegn på, at myndighedernes indsats mod fremmedkrigere virker

Fire personer er torsdag blevet anholdt i en stor politiaktion - mistænkt for at have ladet sig hverve af Islamisk Stat i Syrien. Justitsminister Søren Pind (V) roser myndighedernes arbejde.

- I dag har politiet ved en større aktion anholdt fire fremmedkrigere for at have ladet sig hverve af ISIS (Islamisk Stat, red.), udtaler ministeren i en pressemeddelelse.

- Vi ved, at personer, der har kæmpet for IS i Syrien eller Irak, kan udgøre en særlig sikkerhedstrussel mod Danmark.

Anholdelserne er sket i Storkøbenhavn og er et resultat af et samarbejde mellem Politiets Efterretningstjeneste og Københavns Politi.

Søren Pind understreger, at han som justitsminister længe har haft fokus på, at fremmedkrigere, der rejser til konflikten i Irak eller Syrien, bliver stillet til ansvar, hvis de vender tilbage til Danmark.

- Jeg nedsatte derfor kort efter min tiltræden en særlig indsatsgruppe bestående af en række forskellige instanser under Justitsministeriet for at sikre det stærkest mulige myndighedssamarbejde om retsforfølgningen af personer, der har deltaget i netop den væbnede konflikt i Syrien eller Irak, siger han.

I den seneste opgørelse fra oktober sidste år skal i hvert fald 125 mennesker være tage til Syrien eller Irak. Mindst 27 har mistet livet, har PET tidligere oplyst.

Hovedparten af de udrejste vurderes til at tilslutte sig Islamisk Stat, og derfor har ekstra opmærksomhed rettet mod netop syrienkrigere.

Således er en ung mand tidligere blevet tiltalt for at tilslutte sig Islamisk Stat. Han har overtrådt terrorbestemmelserne i straffeloven, hævder anklagemyndigheden.

Desuden skal den anklagede have indsamlet godt 20.000 kroner, som IS skulle have. Sagen kommer for Retten i Glostrup til maj.

- Jeg er tilfreds med, at myndighedernes indsats nu ser ud til at bære frugt, og jeg vil gerne rose myndighederne for det flotte arbejde, siger Søren Pind.

Fredag skal en dommer afgøre, om der er grundlag for at varetægtsfængsle de fire anholdte.

28 kommentarer
Vis kommentarer