Pind taber vandtryks-valg

Søren Pind har kæmpet for at få to nye kandidater i forsyningsselskabet Hofors bestyrelse, men missionen mislykkedes i denne opgang 

Søren Pind. Foto: Tobias Nicolai, Ritzau Scanpix
Søren Pind. Foto: Tobias Nicolai, Ritzau Scanpix

Søren Pind har lidt et nederlag i sin ihærdige kamp for et højere vandtryk i København.

Uddannelses- og forskningsministeren bl.a. har arbejdet for at få de to 'prøvede politikere' for Venstre og Socialdemokratiet valgt ind i bestyrelsen hos forsyningsselskabet Hofor.  

Nu er resultatet af valget offentliggjort, og det står klart, at Pinds kandidater, Jesper Schou Hansen og Hanne Dahlerup, lige netop ikke blev valgt ind i bestyrelsen.

I sin første kommentar til valget skriver Søren Pind på sin Twitter-profil:

I Facebook-opslaget fra gruppen 'Sæt vandtrykket op, der er ikke vandmangel i Danmark', som Søren Pink linker til, lyder det:

Det var tilbage i januar, at Søren Pind indledte sin kamp for et højere vandtryk i København.

'Jeg bryder min facebookafholdenhed for at få din hjælp til at øge vandtrykket i København. Vi drukner i vand. Markerne står under det. Samtidig med nogen bilder os ind, vi skal spare på vandet, skrev Søren Pind ved den lejlighed på sin Facebook-profil. .

'Det er skønt, at alle forudskikker, at regnen vil vælte ned over os i de kommende år og få grundvandet til at stige til uanede højder. I København står jeg med en bruser, der knapt kan bruse, hvis en hane løber andetsteds i huset. Mange har det samme problem, ikke mindst i højere huse. Jeg har rejst over hele verden - selv i Afrika har jeg ikke oplevet lavere vandtryk end i København. Og de mangler endda vand', fortsatte Pind.

I kampen for et højere vandtryk lykkedes det at samle flere prominente støtter. Tidligere særlig rådgiver i Venstre, Michael Kristiansen, FTF-formand Bente Sorgenfrey, Socialdemokratiets gruppeformand, Henrik Sass Larsen, og LO-formand Lizette Risgaard er således blandt støtterne.

Anders Jørn Jensen og Povl Markussen fra henholdsvis Nørrebro og Albertslund er ved valget blevet genvalgt som forbrugerrepræsentanter i bestyrelserne for Hofors 16 vand- og spildevandsselskaber.

borgerforslag.dk er der pt 11 danskere, der har støttet kampen om højere vandtryk i København. Hvis 49.989 andre danskere støtter forslaget inden 5. oktober, skal Folketinget diskutere sagen.

 

 

1 af 2 
2 af 2 Søren Pind. Foto: Tobias Nicolai, Ritzau Scanpix
80 kommentarer
Vis kommentarer