Annonce:
Annonce:

Plagiat-sag: Esben Lunde kryber til korset

Esben Lunde Larsen (V) kommer kritikken om inhabilitet i møde i sag om plagiat og er klar til at lægge ømtålelig udnævnelse på statsministerens bord

Esben Lunde er klar til at erklære sig inhabil i sag om plagiat i forskningsministerens egen ph.d-afhandling. Foto: Jakob Jørgensen.
Esben Lunde er klar til at erklære sig inhabil i sag om plagiat i forskningsministerens egen ph.d-afhandling. Foto: Jakob Jørgensen.
Annonce:
Følg Politik

En yderst betændt sag om plagiat i forskningsministerens ph.d-afhandling lander formentlig på statsminister Lars Løkkes (V) bord.

Forskningsminister Esben Lunde Larsen (V) kryber til korset og er klar til at erklære sig inhabil ved udnævnelsen i januar af seks medlemmer til Udvalget vedrørende Videnskabelig Uredelighed, UVVU. 

Esben Lundes ph.d undersøges i øjeblikket i det såkaldte praksisudvalg ved Københavns Universitet, men sagen om plagiat kan ende i UVVU.

Derfor må Lars Løkke finde en anden minister til at udføre forskningsministerens arbejde, hvis sagen ikke er afsluttet før udnævnelsen, skriver Esben Lunde i et svar til Folketingets uddannelses- og forskningsudvalg.

Annonce:

- Hvis min ph.d.-afhandling fortsat behandles i praksisudvalget på Københavns Universitet, eller hvis der er anmeldt en sag om min ph.d.-afhandling til Udvalgene vedrørende Videnskabelig Uredelighed, når medlemmerne skal udpeges, vil jeg derfor anbefale statsministeren at overføre ansvaret for udpegningen af medlemmer, der skal udpeges i januar 2016, til en anden minister, skriver Esben Lunde.

Esben Lunde risikerer at måtte æde plagiat-kritik

Universitet: Der er plagieret
Københavns Universitet har fundet flere eksempler på plagiat fra andre kilder og selvplagiat fra ministerens eget speciale i ph.d-afhandlingen. Derfor er det såkaldte praksisudvalg på universitet ved at undersøge afhandlingen.

Arbejdet i praksisudvalget kan tage op til seks måneder, og hvis der er tale om forsætligt eller groft uagtsomt plagiat, så kan det blive op til UVVU at fælde den endelige dom. Derfor er forskningsministeren klar til at givet arbejdet til en minister-kollega.

- Det siger sig selv, at der på tidspunktet, hvor der skal udpeges nye medlemmer, ikke på nogen måde må kunne rejses tvivl om, hvorvidt sager vedrørende min person vil kunne influere på udpegningerne.

Ministeren under plagiat-mistanke: Så hårdt straffes de studerende

Annonce:

Selv finde dommere
Forskningsministeren stod til at sætte et næsten nyt hold i det udvalg, som kunne blive plagiat-sagens endestation. Fire ud af seks medlemmers udnævnelse udløber til januar. Det samme gælder for fem ud af seks suppleanter, og Esben Lunde skriver, at han endnu ikke har været med i processen.

- Jeg har endnu ikke medvirket ved udpegning af medlemmer til Udvalgene vedrørende Videnskabelig Uredelighed, skriver Esben Lunde i svaret til forskningsudvalget, skriver Esben Lunde.

Bizart: Lunde udpeger sine mulige kopi-dommere

Ekstra Bladet har kunnet afsløre en række eksempler på, at Lunde har kopieret passager fra sit eget universitets-speciale i ph.d.’en. Lunde har dog ikke gjort opmærksom på, at passagerne er hentet fra specialet.

Desuden er det blevet afsløret, at Esben Lunde Larsen har benyttet formuleringer fra andres arbejde i sin afhandling - uden at bruge citationstegn og kildehenvisning.

Nye belastende oplysninger om Lundes afhandling: 'Det er alvorligt'

Kopi-kongen i aktion: Masser af genbrug fra speciale-opgave

Fredag valgte dekanen på Københavns Universitets teologisk fakultet at sende sagen om Esben Lunde Larsens ph.d.-afhandling til det såkaldte praksisudvalg på universitetet.

Annonce:

Det skete efter, at fakultetet havde fundet en række eksempler på plagiat og selvplagiat i afhandlingen.

Universitet: Esben Lunde har plagieret

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Gå nu hjem, Thorkild
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: