Politiet fangede Josefines plakat-bandit

Den konservative folketingskandidat Josefine Kofoed har de seneste døgn oplevet et voldsomt hærværk mod sine plakater og natten til i går lykkedes det så politiet at fange en af gerningsmændene

Det er dette syn, som åbenbaret provokerer flere gerningsmænd til at ødelægge Josephine Kofoeds plakater. Privatfoto.
Det er dette syn, som åbenbaret provokerer flere gerningsmænd til at ødelægge Josephine Kofoeds plakater. Privatfoto.

Afbrændte og smadrede valgplakater, og plakater der er overmalet med ord som 'Pengepuger' og 'Racist'.

De seneste to døgn, er det tilsyneladende gået hårdt ud over valgplakaterne for den konservative folketingskandidat Josephine Koefoed. Og natten til i går lykkedes det så politiet at pågribe en af gerningsmændene, skriver Josefine Kofoed på sin Facebook-profil.

'Der blev i går aftes d. 5/6-15 ca. kl. 2340 udøvet hærværk i mod dine valgplakater midt på Knippelsbros sydlige side', skriver en politibetjent til den konservative politiker i en mail. Ekstra Bladet har kopi af mailen om plakathærværket midt i København.

Thyra Franks peger på sin egen tyngde som et bud på, hvorfor træet kæmper for at holde sig oprejst. (Foto: Henning Hjorth) Dansk politik Thyra hælder mod venstre: Se hendes forklaring her

'Vi sigtede og anholdte efterfølgende personen', skriver betjenten i mailen, hvor det også fremgår, at det drejede sig om tre plakater, der blev revet ned.

Ifølge politiet er det nu op til Josefine Kofoed, om hun vil forfølge gerningsmanden. Og det vil hun, fortæller hun Ekstra Bladet.

- I alt drejer det sig vel om et par hundrede plakater, der er blevet smadret de seneste par dage. På Amager er de blevet brændt af, og andre er der skrevet 'racist' og 'pengepuger' på, siger hun.

Dansk politik Efter penis-plakat: John vælter sig i frække tilbud

- Så jeg har bestemt tænkt mig, at gå videre med sagen. Det har jeg også givet politiet besked om. Det er rigtig trist, at politiet skal bruge ressourcer på det her, men det er nødvendigt, for der skal være plads til forskellige holdninger – der skal naturligvis være en demokratisk debat, siger politikeren.

Hun fortæller, at det virker meget personligt, og at det bekymrer hende.

Sanne Karlsen sætter sig ind i partiernes politik, inden hun lader krydset sætte 18. juni (Foto: Christer Holte) Dansk politik Valg-familie: Ser kun plakaterne når de hænger ulovligt

- På Nørrebro er plakaterne blevet revet ned, mens de andre politikeres plakater er blevet hængende. Men jeg har simpelthen ingen anelse om, hvem der står bag, men jeg synes det er meget drastisk.

- Det bekymrer mig, hvad det er folk lægger i det, når det er mine plakater. Jeg har tænkt mig at hænge dem op igen, for hver gang der kommer ryger en ned sætter jeg to op. Men jeg vil da ikke ud alene, fordi det lader til at det er personligt.

Dansk politik TV: Her er den sjoveste valgvideo

Josefine Kofoed fortæller, at hun slet ikke oplevede noget tilsvarende, da der var valg til Europa-Parlamentet, hvor hun ellers også stillede op.

- Jeg har svaret politiet, at jeg gerne vil have, at han bliver sigtet. Men jeg kunne godt tænke mig høre politiet lidt mere om, hvad der er gået forud. Det tager jeg en snak med dem om, når politiet vender tilbage, siger hun til Ekstra Bladet.

137 kommentarer
Vis kommentarer