Politiet går ind i Holst-sag: Har modtaget belastende mails

Efterforsker anklager om embedsmisbrug: Politiet har krævet dokumentation udleveret fra Region Syddanmark

Få et overblik over Carl Holsts mange belastende sager her. (Indslag: Kristian Hansen)

Region Syddanmark har efter ønske fra Sydøstjyllands Politi udleveret materiale i Carl Holst-sagen. Det skriver regionen i en pressemeddelelse..

Umiddelbart før efterårsferien havde regionsdirektør Jane Kraglund og regionsrådsformand Stephanie Lose (V) et møde med Sydøstjyllands Politi i forbindelse med politiets efterforskning i Carl Holst-sagen.

Carl Holst (foto: Finn Frendsen) Dansk politik - 29. sep. 2015 - kl. 10:26 Afsløring: 165 mails belaster Carl Holst

Politiet modtog i sidste måned anmeldelser fra tre borgere i sagen om tidligere forsvarsminister Carl Holsts mulige embedsmisbrug under folketingsvalgkampen. Her anklages han for at have brugt sin skatteyderbetalte rådgiver Christian Ingemanns under sin private valgkamp.

'I forlængelse af mødet har Region Syddanmark udleveret det samme materiale til politiet, som regionen før efterårsferien afleverede til Statsforvaltningen', skriver regionen i pressemeddelelsen.

Forundret
Enhedslistens medlem af forretningsudvalget i Region Syddanmark, Vibeke Suppli Enrum, oplyser, at hun første gang hørte, at materialet var udleveret til politiet, i forbindelse med en pressehenvendelse i dag.

- Jeg er forundret over det. De kunne bare sende en mail ud til regionsrådsmedlemmerne om det, siger Vibeke Suppli Enrum og konstaterer:

- Der har administrationen ikke givet os den service, vi kunne forvente.

165 mails
Materialet, som altså tidligere er blevet udleveret til Statsforvaltningen, indeholder blandt andet 165 mails fra og til den omstridte personlige rådgiver, Christian Ingemann Nielsen. Ifølge flere kilder handler de alle direkte om Carl Holsts valgkamp.

I materialet indgår også oplysninger om Christian Ingemann Nielsens særlige ansættelsesforhold. De betød - til de regionale politikeres store overraskelse - at Ingemann blev fritstillet og sendt hjem med fuld løn i tre måneder. Fritstillingen kom dagen før Carl Holst blev udnævnt til forsvarsminister. Det vækker undren, da Ingemann var tidsbegrænset ansat. Dermed ville ansættelsen af sig selv være udløbet i efteråret - og han kunne have lavet andet arbejde i mellemtiden.

Region Syddanmark skriver i pressemeddelelsen, at de ikke på nuværende tidspunkt ved mere, og derfor ikke har yderligere kommentarer i sagen.

Sydøstjyllands Politi ønsker heller ikke at kommentere sagen, så længe efterforskningen står på, meddeler politiet til Ekstra Bladet.

Dansk politik - 29. sep. 2015 - kl. 20:12 Overblik: Her er Holsts mange møgsager

Næstformand i Region Syddanmark kalder forløbet om spindoktorens ansættelse i regionen for 'totalt misbrug af offentlige midler'. Foto: JYDSKEVESTKYSTEN Dansk politik - 18. sep. 2015 - kl. 18:41 Region skulle spare: Forærede Holsts spindoktor 152.000 kr.

117 kommentarer
Vis kommentarer