Annonce:
Annonce:

Politiet om Netto-nødråb: Nu kigger vi på overvågning

Ekstra Bladet konfronterer Københavns Politi med en Netto-chefs nødråb, fordi politiet angiveligt intet gjorde for at straffe serieplyndringer fra drengebande

Det er denne Netto i Brønshøj, som er ramt at tyverier i stor stil fra drengebanden ifølge sous-chefen. Foto: Philiip Davali.
Det er denne Netto i Brønshøj, som er ramt at tyverier i stor stil fra drengebanden ifølge sous-chefen. Foto: Philiip Davali.
Annonce:
Følg Politik

Har du oplevet, at politiet ikke kommer, når du har brug for hjælp, eller kender du til sagen, så hører vi gerne fra dig. Tip os på ebpoliti@eb.dk eller sms til 1224 (alm. takst)

Omkring ti utilpassede unge har i længere tid været i Københavns Politis søgelys, men alligevel har en Netto-chef været nødsaget til at bede justitsministeren om hjælp til at dæmme op for serie-plyndringer fra drengebanden.

Drengene er mellem 15 og 20 år, og de holder til i området ved Tingbjerg i Brønshøj nær København, oplyser politiet.

De seneste tre måneder har drengene angiveligt stjålet varer for mere end 20.000 kroner, og så sent som i lørdags tog de ifølge souschefen varer for omkring 6000 kroner i tre omgange i butikken i Brønshøj.

Annonce:

Det drejer sig ifølge Netto-chefen om drenge med indvandrerbaggrund, som han har anmeldt fire gange, uden at politiet angiveligt har været ude i butikken eller set på video-overvågningen.

- Vi har modtaget anmeldelser fra forretninger ude i området, også fra Netto, og vi er i øjeblikket i gang med at efterforske nogle af sagerne, siger Tom Struve, fungerende politiinspektør i Københavns Politi, til Ekstra Bladet.

Når politiet ikke kommer

- Men har I været ude i butikken og se på videomateriale?

- Der har været politi til stede ude i området.

- Tom, du svarer ikke på mit spørgsmål.

- Jeg svarer, at ja, vi har været ude i den konkrete forretning, og optage anmeldelse på et tidspunkt.

- Han siger, han har video. Er det en del af efterforskningen?

- Som altid, så når der er begået et strafbart forhold, så indgår alt det materiale, som er tilgængeligt i forhold til at finde gerningsmændene.

Netto hærget af drengebande: Politiet kommer ikke

- Var det også en del af efterforskningen, før det blev en sag i medierne?

Annonce:

- Vi efterforsker det i øjeblikket, men jeg kan ikke sige med sikkerhed, hvornår materialet er tilgået efterforskningen.

- Men han anmelder det, og chefen i Netto siger, at der ikke bliver gjort noget. Siger du nu, at der gjort noget?

- Der ligger flere forretninger ude i området, og vi har kendskab til en omkring ti utilpassede unge, som har skabt en del problemer, og vi har modtaget nogle anmeldelser, og der er efterforskning i gang ved nogle af de anmeldelser.

DF om Netto-nødråb: Kom med svar, Pind

- Er der nogen sigtet?

- Det kan jeg ikke sige noget om. Men den sidste måneds tid har vi har skærpet fokus på området og ekstra patruljer, fordi vi ved, at der har været den her gruppe, som har skabt utryghed, og som kan forbindes med nogle af de strafbare forhold.

- Hvordan kan Netto-chefen have et indtryk af, at intet er gjort?

- Vi står ikke fast derude konstant, men vi optager anmeldelser og startede ekstra patruljer for omkring tre uger siden.

- Men hvorfor kigger I ikke videoen igennem med det samme. Er det ressourcemangel eller hvorfor?

Annonce:

- Jeg kan ikke kommentere på den konkrete sag, fordi det ikke er mig, som har været ude på stedet. Men det vi kigger på nu, er, om der er materiale, så vi kan få identificeret en gerningsmand, og hvis der er det, så skal vi have det ind.

Pind om Netto-nødråb uden hjælp: Politiet er på sagen

- Hvor mange af lignende anmeldelser har I modtaget for det område?

- Jeg har ikke det eksakte antal, men vi har nogle anmeldelser fra det område?

- Er det omkring fem, ti eller 50?

- Det er i hvert fald en håndfuld lige pt, men jeg har ikke det eksakte tal.

- En håndfuld er så cirka det tal, som Netto-chefen alene har anmeldt. Er der andre?

- Vi ved, at vi har modtaget anmeldelser fra både Netto og vaskeriet, men i øjeblikket kigger vi det igennem, og det vil tage lidt tid at få det samlede overblik.

 

Tom Struve kan ikke svare på, om Københavns Politi kender til andre lignende anmeldelser, som ikke umiddelbart efterforskes. Han vil heller ikke svare på, om Københavns Politi mangler ressourcer til at efterforske de anmeldelser, som kommer ind.

Annonce:

Den fungerende politiinspektør henviser til egen presseafdeling, hvilket Ekstra Bladet har gjort. Politiet oplyser, at man er i gang med at undersøge omfanget af lignende sager. Dog er der umiddelbart ikke tale om mangel på ressourcer i den pågældende sag.

Betjent fik reprimande: Gjorde opmærksom på narkohandel

Har du oplevet, at politiet ikke kommer, når du har brug for hjælp, eller kender du til sagen, så hører vi gerne fra dig. Tip os på ebpoliti@eb.dk eller sms til 1224 (alm. takst)

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Kritikken af Færøerne fremtræder som hykleri, der skal dække over eget fedtspil
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: