Politiet stopper efterforskning af Messerschmidt-overfald

Ingen vidner har meldt sig til politiet angående det anmeldte overfald på Morten Messerschmidts lillebror i gågaden

Politiet søger vidner til overfaldet på Morten Messerschmidts lillebror. Polfoto: Cecilie S. Andersen.
Politiet søger vidner til overfaldet på Morten Messerschmidts lillebror. Polfoto: Cecilie S. Andersen.

Har du set noget, eller ved du noget? Mail 1224@eb.dk eller sms/mms 1224 (alm. takst)

Politiet har hverken fundet frem til vidner eller video af det anmeldte overfald på Morten Messerschmidts 15-årige lillebror i Frederikssund den 23. november. Samtidig er der ingen gerningsmænd i søgelyset.

Derfor stopper Nordsjællands Politi nu efterforskningen, og juristerne skal afgøre, om sagen skal henlægges, oplyser Michael Gaml, efterforskningsleder i Nordsjællands Politi.

- Vi har efterforsket alle de muligheder, som vi ser, og vi har ikke kunnet finde gerningsmænd til volden.

- Der er på det foreliggende ikke flere muligheder, medmindre der er vidner, som henvender sig. Indtil videre er der ikke nogen, som har henvendt sig, fortæller Michael Gaml.

Stak af
Overfaldet fandt ifølge anmeldelsen sted i gågaden klokken 16.30 ud for nummer 14.

Messerschmidts mor har fortalt BT, hvordan politikerens 15-årige bror blev passet op af fire hætteklædte unge mænd. De spurgte angiveligt, om han hed Messerschmidt, og 'så begynder de at svine ham til'.

'Til sidst får han et ordentligt knytnæveslag på kinden. Han falder, slår næsen ned i gågaden og begynder at bløde. Så stikker de af' fortalte Inge Messerschmidt til BT.

Politiet oplyste efterfølgende, at Messerschmidts lillebror fik en skade på den ene kind, som krævede en tur på skadestuen. Der var dog ikke tale om brud.

Morten Messerschmidt fra Dansk Folkeparti. Foto: Polfoto/Cicilie S. Andersen Dansk politik Messerschmidts rådgiver stopper

'Masser af mennesker'
På trods af de ifølge moren mange mennesker på gågaden klokken 16.30 i Frederikssund, og den store presseomtale i de fleste medier, så er der ingen vidner, som har henvendt sig til politiet.

- Vi havde en forventning om, at nogen i gågaden har set det her og henvendt sig til os. Men det er ikke sket, siger efterforskningsleder Michael Gaml.

Da politiet indledte efterforskningen lød det blandt andet, at man var 'overbevist om, at der er vidner til episoden, da det sker på gågaden på et tidspunkt på dagen, hvor der er masser af mennesker'.

Politiet søger vidner til overfaldet på Morten Messerschmidts lillebror. Polfoto: Cecilie S. Andersen. Dansk politik Messerschmidts lillebror overfaldet: Politiet jagter gruppe af unge mænd

Intet video
Heller ikke video-overvågning fra gågaden har fanget overfaldet.

- Der er ikke video-ovågning af selve overfaldet ifølge vores efterforskning. Der er video-overvågning fra området omkring gerningsstedet, siger efterforskningslederen.

Derfor er politiet røget ind i en blindgyde, og der skal umiddelbart ikke bruges flere ressourcer.

- Det er nu op til juristerne at vurdere, om de kan se yderligere efterforskning i sagen eller om den skal henlægges.

Fire måneder. Så længe gik der før Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet indkaldte Rikke Karlsson til afhøring om hendes anmeldelse af Morten Messerschmidt. Foto: Rasmusen Flindt Pedersen/Polfoto Dansk politik Ny udvikling i Messerschmidt-sagen: Karlsson afhørt af Bagmandspolitiet i fire timer

Store konsekvenser
Moderen fortalte til BT om, hvad hun opfatter som konsekvenserne af afsløringerne af EU-politikerens omgang med EU-midler, som Ekstra Bladet har afsløret det seneste år.

Især Morten Messerschmidts to yngre brødre er blevet mobbet og udsat for chikanerier i Frederikssund. Det har angiveligt stået på i årevis.

Morten Messerschmidt har været sygemeldt siden 22. oktober sidste år i kølvandet på Ekstra Bladets afsløringer af Dansk Folkepartis misbrug af midler fra det fælleseuropæiske parti Meld og den tilknyttede fond Feld.

Morten Messerschmidt mødte under sin sygemelding op til partifælden Mogens Camres begravelse. Foto: Mogens Flindt
Morten Messerschmidt mødte under sin sygemelding op til partifælden Mogens Camres begravelse. Foto: Mogens Flindt
 

Dansk politik Messerschmidts håndlanger forgyldt: Malkede skandalefonde for 3,2 millioner

Morten Messerschmidt er indlagt på grund af et ildebefindende. Dansk politik Messerschmidt sygemelder sig: Indlagt efter ildebefindende

For nyligt stoppede hans spindoktor, Kristian Wederkinck, der har fået nyt job som presserådgiver for Venstreministeren Sophie Løhde.

Har du set noget, eller ved du noget? Mail 1224@eb.dk eller sms/mms 1224 (alm. takst)

154 kommentarer
Vis kommentarer