Politiker: Bager-Ali får ingen penge

Mette Abildgaard vil ikke donere en eneste krone til Bager-Ali fra Tingbjerg, skriver hun på Facebook

Mette Abildgaard har besluttet, at Bager-Ali ikke få en eneste krone af den halve million, som hun tog initiativ til at indsamle. Foto: Jens Dresling
Mette Abildgaard har besluttet, at Bager-Ali ikke få en eneste krone af den halve million, som hun tog initiativ til at indsamle. Foto: Jens Dresling

Ali Parnian - kendt som Bager-Ali - får ikke en eneste af den halve million kroner, som den konservative folketingspolitiker Mette Abildgaard har står i spidsen for at indsamle.

Det meddeler hun nu på Facebook:

'Vi har i dag holdt møde i vores indsamlingskomité, som ud over mig består af Chris Bjerknæs fra DFU og Peter Hummelgaard fra Socialdemokratiet.

Vi er enige om, at vi betaler den knap halve million kroner, der blev indsamlet, tilbage til de mange donorer. Indsamlingsnævnet har tidligere klart givet udtryk for, at dette ville være en mulighed, men det vil vi på mandag bede dem bekræfte officielt. Derefter kan pengene tilbageføres i den kommende uges tid. Man skal altså intet foretage sig, pengene kommer automatisk ind på kontoen igen,' skriver hun.

'Er ked af det'
Sagen startede 22. januar, hvor flere medier offentliggjorde billeder af, at maskerede mænd smadrede Kaj Bageri i Tingbjerg, som Ali Parnian ejer.

Han fortalte til medierne, at hærværket skyldtes, at han ikke ville betale beskyttelsespenge. Hurtigt var der en lang kø af politikere, der havde travlt med at bakke den 19-årige mand fra Tingbjerg op. Integrationsminister Inger Støjberg besøgte ham, og den konservative folketingspolitiker Mette Abildgaard startede en indsamling, så Ali Parnian kunne få sin butik igen.

Faktisk nåede indsamlingen op på en halv million kroner, men så kom det frem, at bagermesteren involveret i en retssag om bilafbrænding, og indsamlingen blev indstillet. Ali Parnian blev frikendt i Østre Landsret, efter han havde været tiltalt for at brænde en stjålet bil af i Værløse.

Alligevel får han ikke nogen af de indsamlede midler, lyder det fra politikeren:

'Vi er i komitéen enige om beslutningen af flere forskellige årsager. Blandt andet fordi der ifølge politiet ”tegner sig et broget billede” af sagen om Alis bageri, (som altså intet har at gøre med sagen fra Østre Landsret) og i øvrigt også fordi jeg modtager beskeder fra folk, der vil have deres donation retur, på baggrund af historiens udvikling,' skriver politikeren på Facebook og fortsætter:

'Jeg er selvfølgelig ked af, at det hele udviklede sig, som det gjorde, og jeg er ked af usikkerheden og forvirringen over for alle jer, der i bedste mening bidrog til indsamlingen. Nu håber jeg, der er klarhed for alle.'

Integrationsminister Inger Støjberg besøgte ham, og den konservative folketingspolitiker Mette Abildgaard startede en indsamling, så Ali Parnian kunne få sin butik igen (Foto: Tariq Mikkel Khan, redigering: Peter Boier)

1 af 2 Ali Parnian sammen med integrationsminister Inger Støjberg (V) efter hærværket mod hans butik. Foto: Henning Hjorth
2 af 2 Mette Abildgaard har besluttet, at Bager-Ali ikke få en eneste krone af den halve million, som hun tog initiativ til at indsamle. Foto: Jens Dresling
573 kommentarer
Vis kommentarer