Politiker: Jeg faldt i søvn under indbrud i vinhandel

Folketingsmedlemmet Jan Johansen fortæller i ny bog om ungdommelige eskapader

Socialdemokraten Jan Johansen har ugivet en e-bog, der også kommer i butikkerne til maj, hvor han beskriver en broget ungdom. (Arklivfoto: Polfoto/Jens Dresling)
Socialdemokraten Jan Johansen har ugivet en e-bog, der også kommer i butikkerne til maj, hvor han beskriver en broget ungdom. (Arklivfoto: Polfoto/Jens Dresling)

Han var på LSD og opium som ung, og som 15-årig fik folketingsmedlemmet Jan Johansen halvandet års betinget fængsel for indbrud.

Det skriver Fyens Stiftstidende søndag.

To gange på samme aften begik Jan Johansen indbrud i vinhandelen Skjold Burne i Munkebo, da han var 15 år. Første gang sammen med en flok venner og anden gang alene. Her var han så beruset, at han faldt i søvn i butikken og blev opdaget næste morgen. Dommen fik han først som 17-årig, fordi han umiddelbart efter blev sendt ud at sejle med en coaster i 13 måneder.

Dommen, der faldt i byretten i Odense, blev på halvandet års betinget fængsel. Det fortæller Jan Johansen selv i bogen "En rigtig socialdemokrat", der netop er udkommet som e-bog og er i butikkerne 11. maj. Bogen er skrevet af journalisten Peter Faber.

 Jan Johansen har siddet i Folketinget siden 2011 og genopstiller til næste valg. Han er blevet kendt som socialdemokraten, der hele tiden er partiets onde ånd i dagpengespørgsmålet. Som den eneste socialdemokrat stemte han imod partiet og regeringen, da Enhedslisten fremsatte et beslutningsforslag i 2014 om en midlertidig forkortelse af optjeningsperioden til dagpengene.

- Kriminaliteten og stofferne var et kapitel, der var hurtigt overstået. Jeg har tænkt mange gange, hvad det egentlig var, der skete, og hvorfor jeg gjorde det. Som 15-årig skal der bare ske noget, og man har ikke rationelle tanker om, at man kan blive straffet for resten af livet, og at det er skruphamrende forkert, siger Jan Johansen til Fyens Stiftstidende.

Men allerede kort før Jan Johansens 15 års fødselsdag blev han sendt ud at sejle første gang i tre måneder. Her var formålet at få ham ud af et misbrug af alkohol, hash, LSD og opium - en cocktail han fortsatte med, da han vendte hjem igen og endte med at blive taget for indbrud. - Jeg husker det som om, at der ikke var en skid farligt ved det. Man tænker ikke så meget, når man er 14-15 år. Det var bare sjovt. Der var fart på. Og når man fik en LSD-pille, havde man ingen bekymringer. Alt bliver skønt. Man var helt oppe at køre, siger Jan Johansen.

121 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere