Politiker trækker sig efter ulvesagen

Steffen Troldtoft trækker sig nu som folketingskandidat for Liberal Alliance, selv om han benægter at have noget som helst med ulvedrabet at gøre

Den 34-årige landmand fra Ulfborg fortæller til TV 2, at han kørte rundt og pløjede sin mark, da den meget omtalte hunulv blev skudt og dræbt. Se videoen her.

Folketingskandidat Steffen Troldtoft, Liberal Alliance erkender, at han var til stede da ulven blev dræbt på hans grund i Ulfborg.

- Men jeg er ikke på nogen måde blandet ind i drabet. Alligevel trækker jeg mig nu fra politik, siger han her til aften til TV MidtVest.

Den 34-årige landmand fra Ulfborg fortæller, at han kørte rundt og pløjede sin mark, da den meget omtalte hunulv blev skudt og dræbt for to uger siden.

Et 66-årigt familiemedlem til Steffen Troldtoft er nu sigtet for drabet på det fredede dyr, men landmanden nægter at have opfordret - eller på nogen som helst anden måde - spillet en rolle i forhold til drabet på den unge ulv.

Negativt fokus på sagen
Når den vestjyske landmand alligevel vælger at trække sig fra politik, er det på grund af den mediestorm, og dermed negative fokus på Liberal Alliance, drabet har skabt, siger han til tv-stationen.

- Det har jo vist sig, at den her sag bliver brugt til at slå partiet oven i hovedet. Og de har ellers trods alt en fornuftig ulvepolitik, som de prøver at få igennem. Hvis det her ender med at skade mere end det gavner, så får jeg jo ikke noget igennem på det område, siger han.

Jeg var bange
Steffen Troldtoft forklarer, at han kørte rundt på marken og så ulven, men at han først opdagede, at den var blevet skudt, da politiet kom til stedet.

- Der er en masse gisninger i den her sag, og det kan jeg godt forstå. Det er nærmest umuligt for mig at bevise, at jeg intet har med det at gøre. Jeg kan bare sige, at jeg kørte på marken ved siden af, og jeg er ikke involveret i drabet, siger Troldtoft og henviser til den video, du kan se øverst. På videoen kan man blandt andet se, at traktoren jagter ulven væk.

- De var ikke bange for mig eller traktoren, siger han og henviser til en video, han selv har taget af ulven fra sin traktor:

- De er farlige, og jeg havde ikke lyst til at stå ud, når der står en ulv 10-15 meter derfra. Det er som med nogle hunde, hvor vi har forbudt 10-15 racer, fordi de muligvis er farlige. Og jeg kan ikke se, hvorfor en ulv skulle være mindre farlig, siger han.

Ubehagelige opringninger
Liberal Alliances gruppeformand Leif Mikkelsen siger ifølge TV 2, at han mener, det er et stort offer, Steffen Troldtoft bringer ved at trække sit kanditatur.

- Det er ærgerligt for ham. Han var opstillet som kandidat og gik op i det og var flittig, men nu er han nødt til at trække sig af hensyn til sin familie - det er ikke behagelige opringninger, de får, siger Leif Mikkelsen.

Steffen Troldtoft var opstillet som både byråds- og folketingskandidat for Liberal Alliance.

402 kommentarer
Vis kommentarer