Politiker truet ud af Christiania: Stærk ubehagelig oplevelse

Venstres medlem af retsudvalget på Christiansborg Jakob Engel-Schmidt blev truet ud af Christiania, da han tog ud for at se nedrivningen af hashboder

Ekstra Bladet mødte Jakob Engel-Schmidt på Christiania, da nedrivningen af hashboderne endnu var i fuld gang

Christianitterne gør oprør mod hashpusherne og river boderne ned, men der er tegn på, at fristaden er på vej tilbage til den lukkede hashfest.

Venstres ligestillingsordfører og medlem af retsudvalget Jakob Engel-Schmidt var taget på Christiania for at overvære nedrivningen, da han ifølge egen forklaring blev truet ud af Christiania af to muskuløse og tatoverede mænd.

- Da jeg er ved at sige tak for i dag, kommer et par ubehagelige typer over til mig og siger, at jeg skal gå. De siger, at min type, jeg formoder det er ikke-venstreorienterede typer, ikke er velkommen på Christiania, siger Jakob Engel-Schmidt til Ekstra Bladet.

- Jeg tog derud for at bakke op om christianitterne og selv få syn for sagen. Det var en god oplevelse, men de sidste fem minutter var en stærk ubehagelig oplevelse, siger venstremanden.

Pusher Street ryddet: Nu rykker hashhandlerne ud i København

To pumpede typer
Her til morgen begyndte beboerne på Christiania begyndt at rive salgsboderne på Pusher Street ned, som en reaktion på den voldsomme skudepisode, hvor to betjente blev skudt.

Venstremanden havde egentlig et godt besøg på Christiania, hvor han fik debatteret fremtiden for fristaden og fri hash med flere christianitter.

- Det var to pumpede typer med mange tatoveringer, og de sagde ikke direkte, at jeg ville få bøllebank, hvis jeg ikke gik nu, men med kropssproget var deres intention meget klar. Så jeg ville ikke optrappe konflikten og fandt udgangen, fortæller Jakob Engel-Schmidt.

- Det er ikke udtryk for alle christianitters holdning, men jeg fik indtryk af, at det ville have ganske ubehagelige konsekvenser for mig personligt, hvis jeg ikke fandt udgangen hurtigt.

Det her kunne være undgået: Få nu gjort det hash lovligt

Rummelighed ikke for alle
Der har ikke umiddelbart været andre politikere end venstremanden på Christiania i dag, og det er der formentlig historiske grunde til. Både journalister, almindelige politipatruljer og politikere har tidligere været forment adgang til Pusher Street.

- Beskeden om rummelighed ikke for alle beboere gælder for borgerlige politikere som mig. Og jeg kan konstatere, at mine politiske kolleger foreløbigt holder sig væk fra Christiania, siger Jakob Engel-Schmidt.

Danmarks Radio melder om hashsalg på Christiania her til eftermiddag, og det skuffer den borgerlige politiker.

- Det er skuffende, og det er afgørende, at christianitternes nej er holdbart, og at de finder ind i et samarbejde med politiet mod den organiserede kriminalitet, siger Jakob Engel-Schmidt.

Vi hører her ouverturen til en mulig katastrofe

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.