Politikere: A-kasse har vildledt bondepigen

Oplysningen er elendig, mener beskæftigelsesordførere, efter bondepige får 'nej' til dagpenge ovenpå 16 års indbetaling til a-kasse

Medlem af Krifa siden 1998. Gården er nu lukket, og hun har ikke fået løn nok til at få understøttelse. (Foto: René Schütze)
Medlem af Krifa siden 1998. Gården er nu lukket, og hun har ikke fået løn nok til at få understøttelse. (Foto: René Schütze)

Det er ikke godt nok, at 59-årige Margit Christensen har troet, hun var fuldtidsforsikret hos Krifas a-kasse, men får smækket pengekassen i for næsen af sig efter 16 års trofaste indbetalinger, når hun endelig har brug for dagpenge.

Det mener Socialdemokraternes og Enhedslistens beksæftigelsesordførere, som ryster på hovedet over den kristne a-kasses behandling af Martgit Christensen, der i 43 år arbejdede som malkepige til en ussel løn, men som nu ikke kan få understøttelse, efter hun er blevet fyret.

Samfund Bondepige malket af gul fagforening

Samfund 3F: Krifa har svigtet bondepige

- Der er gået et eller andet galt i oplysningen fra a-kassens side, når hun har troet, hun kunne få dagpenge, uden det var muligt, mener Lennart Damsbo-Andersen, beskæftigelsesordfører for Socialdemokraterne.

Politikeren mener, at fagforeningen bør betale Margit Christensen tilbage, hvis de har været vidende om hendes dårlige lønforhold, som ikke har opfyldt beskæftigelseskravet og derfor ført til et 'nej' til dagpenge.

- Hvad er det for en a-kasse, der gerne vil have ens penge, uanset om man kan få gavn af dagpenge eller ej? Men først og fremmest er der tale om, at a-kassen bør oplyse medlemmerne om, hvad der skal til for at kunne få dagpenge, siger Damsbo-Andersen.

Også hos Enhedslisten kritiserer beskæftigelsesordfører, Christian Juhl, Krifas a-kasse for at have givet for dårlig vejledning.

- Loven er fulgt. Og sådan er reglerne. Men jeg mener, vi bør have arbejdsministeren (beskæftigelsesministeren red.) ind over for at se på oplysningskravet til a-kassernes medlemmer. For det her er ikke et særsyn. Der er rigtig mange tilfælde, hvor fagforeninger ikke har oplyst deres medlemmer godt nok, siger Christian Juhl til Ekstra Bladet.


Hør hvad Margit Christensen har været igennem (foto: René Schütze)

0 kommentarer
Vis kommentarer