Politikere: Brugsen-Dan lugter af bevidst reklame

Politikere undrer sig over Thornings forsvar for Dan Jørgensens brugdsuddeler-kampagne

Fødevareminister Dan Jørgensen (Gorm Branderup)
Fødevareminister Dan Jørgensen (Gorm Branderup)

Flere forbrugerordførere kritiserer nu fødevareminister Dan Jørgensen (S) for at agere reklamesøjle for Coop, efter den socialdemokratiske profil har valgt at lade sig 'ansætte' som brugdsuddeler i SuperBrugsen Hjallese på Fyn.

- Det er voldsomt, at en minister bliver afbilledet i uniform for en virksomhed på den måde. Det er jo ikke bare en kittel på et Danish Crown-slagteri, siger forbrugerordfører René Christensen fra Dansk Folkeparti.

- Og selvfølgelig er det reklame for en virksomhed, når en minister på den måde stiller sig i uniform. Det er da et scoop for Coop. Men det er problematisk ift. at han er minister for alle virksomheder. Ikke bare en, lyder det fra DF'eren.

Se også: Ikke reklame: Helle blåstempler Dan J's Brugsen-stunt

Se også: V i hårdt angreb: Du reklamerer ulovligt for Brugsen, Dan!

Se også: Fødevareministeren bliver brugsuddeler i en måned

René Christensen finder det også betænkeligt, at statsminister Helle Thorning-Schmidt bakker op om Dan Jørgensens kampagne.

- Det undrer mig meget, at hun ikke kan se, at det her er åbenlys reklame.

Også hos regeringens støtteparti Enhedslisten er man skeptiske over for Dan Jørgensens samarbejde med Coop.

- Han har et specielt ansvar som minister, hvor han ikke må fremhæve nogle enkelte produkter frem for andre. Her kunne det tyde på, at han gør det. Men jeg kan ikke vurdere sagen helt indgående, da jeg ikke kender den så godt, siger forbrugerordfører Henning Hyllested til Ekstra Bladet.

Hos regeringspartnerne i de radikale er der imidlertid ros at hente.

- Jeg synes, han har et konkret politisk formål med det her. Og det synes jeg godt, man kan have. Men det er hele tiden et spørgsmål om nuancer, siger Ida Auken.

136 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere