Annonce:
Annonce:

Politikere om jobansøgningsreglen: - Den regel har sgu' da aldrig været relevant

En side gør det nu muligt at lave en jobansøgning på 20 sekunder

Nu er det muligt at få en robot til at skrive din jobansøgning

Annonce:
Følg Politik

Tidligere på ugen præsenterede Valdemar Osted en ny side, hvor man kan få skrevet en jobansøgning på 20 sekunder.

Kan lave din jobansøgning på 20 sekunder

Når man er på dagpenge skal man sende 1-2 jobansøgninger om ugen, hvis man vil beholde sine dagpenge.

Men hvor relevant er reglen, hvis en robot nu kan skrive din ansøgning på 20 sekunder?

Det har Ekstra Bladet spurgt en række beskæftigelsesordførere om.

'Ville være mærkeligt'
Sólbjørg Jakobsen (LA) giver Ekstra Bladet et rigtigt politiker-svar: Hun vil gerne kigge reglerne igennem, men vil ikke sætte mange flere ord på jobansøgningsreglen.

Annonce:

- Selve formålet med, at man skal søge to jobs om ugen, er at hjælpe folk med at komme ud. Vi har ikke drøftet det her i gruppen, men jeg synes, det vil være mærkeligt, hvis man fjerner et krav på grund af en robot.

- Jeg synes også, at vi skal have kigget reglerne igennem. Hvornår er der noget, der giver mening, og hvad er det, der har en effekt. At man bruger en robot til at skrive ansøgningen, ændrer jo ikke på, at man skal finde et jobopslag og søge stillingen.

 

'Kigges på hele beskæftigelsesindsatsen'
Da Ekstra Bladet taler med Jens Joel fra Socialdemokratiet, svarer han lidt ukonkret og meget formelt. Men han mener i hvert fald, at der skal kigges på hele beskæftigelsesindsatsen.

- Det her viser den risiko, der er ved proceskrav, hvis man stiller sådan nogle krav til x antal et eller andet. Så er man mildest talt ikke sikker på kvalitet eller realitet bag, fordi det handler mere om at leve op til nogle krav.

Annonce:

- Det sparker en åben dør ind i den her situation, som regeringen har åbnet om. Og vil nytænke beskæftigelsesindsatsen. Man har krav som skal opfylde et eller andet, men det er ikke sikkert, at de leverer.

'Reglerne er fuldstændig åndssvage'
Nick Zimmermann fra Dansk Folkeparti er generelt imod dagpengesystemet. Derfor synes de også, at reglen om to ansøgninger er 'åndssvag'.

- Helt generelt synes jeg, at dagpengereglerne er fuldstændige åndssvage i forhold til, at man skal sende ansøgninger til jobs, som man måske ikke er interesseret i. Og jeg synes egentlig også, at det siger meget om hele det regelsystem, der er omkring hele jobcentersystemet. Reglerne er så tudetossede, siger han til Ekstra Bladet.

Han fortsætter sin kritik af dagpengereglerne.

- Vi synes helt generelt, de krav, der er til folk, der er på dagpenge, er fuldkommen åndssvage, fordi det ikke er noget, der hjælper nogen som helst mennesker i arbejde - at man død og pine skal skrive to ansøgninger om ugen. Det har slet ikke noget på sig.

'Overflødigt arbejde'
Karsten Hønge fra SF var enormt kortfattet, da Ekstra Bladet kontaktede ham om emnet i.

'Den regel har sgu' da aldrig været relevant. En masse overflødigt arbejde, både for de ledige og for arbejdsgiverne,' lyder det korte svar.

Bergur Løkke Rasmussen er skiftet til sin fars parti på trods af, at han havde forsikret, at det ikke ville ske. Hør mere i 'Ingen kommentarer' herunder eller i din podcast-app

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

Annonce:
Pas på ønsker i Venstre - de kan gå i opfyldelse
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

LIGE NU
Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: