Politikere om Snapstinget i skattely: Det smager skidt... men vi spiser der nok igen

Folketingsmedlemmerne får dårlig smag i munden over skattely-konstruktionen bag Snapstinget

Se politikernes reaktion her. (Foto/redigering: Ejder Akbal)

SE FLERE SVAR FRA POLITIKERNE I TV-INDSLAGET HEROVER

Dårlig smag i munden.

Sådan kan flere skatte- og erhvervsordføreres reaktion ridses op, når Ekstra Bladet i dag kan afsløre, at Snapstinget ejes af selskaber i skattely.

Vagthund Politikernes mad-penge ryger i skattely

Lykketofts aftale med Claus Meyer betyder, at folketingsmedlemmerne nu køber deres frokost hos ukendte investorer i skattely. Foto: Jens Dresling/ Martin Lehmann Dansk politik Ups, politikernes mad-penge ryger i skattely

Men de principfaste politikere, der har kastet sig frådende over bl.a. teleselskabet 3’s skattely-konstruktion og krævet statslig boykot, vil dog ikke udelukke, at de også i næste uge snupper en tallerken fra Snapstingets buffet.

– Vi ved det ikke med sikkerhed endnu. Men konstruktionen ligner en klassisk Luxembourg-finte. Og jeg synes, at når staten og vi her i Folketinget samarbejder med virksomheder, så skal det også være nogen, der betaler skat i Danmark. Så hvis det viser sig, at pengene ender i skattely, så får jeg en dårlig smag i munden, siger SF’s skatteordfører Lisbeth Bech Poulsen.

Hvad vil du gøre i denne sag?

– Jeg vil bede præsidiet og Mogens Lykketoft undersøge, hvordan det forholder sig. Vi skal jo gå foran på Christiansborg.

Hvor vil du spise henne, hvis Snapstinget sender penge i skattely?

– Generelt så prøver jeg at undgå steder, der ikke har ordnede forhold, og som ikke har overenskomst. Det gælder herinde som ude i byen. Nu er det så nyt det her, så vi bliver nødt til at undersøge det. Men det virker som en klassisk Luxembourg-finte. Og så synes jeg, vi skal samarbejde med et andet firma. Ellers må man smøre sig en madpakke, siger Lisbeth Bech Poulsen.

Smager dårligt

Hos Enhedslisten opfordrer erhvervsordfører Stine Brix til at genoverveje samarbejdet.

– Det har jeg det rigtig skidt med. Jeg ville gerne have taget en bolle, hvor fortjenesten blev beskattet i Danmark. Så for mig at se bliver vi nødt til at tænke os om her i Folketinget, om vi vil have sådan en kantine, der benytter sig af Luxembourg-finten.

Hvilken smag har du i munden, når du spiser i sådan en kantine?

– Det er en rigtig, rigtig skidt nyhed. Og den smager ikke godt. Det må være rimeligt at stille det krav, at dem der driver kantinen her i Folketinget også betaler skat. Det vil vi tage op.

I har talt om at boykotte virksomheder, der bruger skattely. Hvad vil I gøre i Enhedslisten ift. Snapstinget?

– Det må vi tage en diskussion af i Enhedslisten ift, hvordan vi håndterer det. Det vigtigste må være, at vi diskuterer i Folketinget, om vi ikke kan stille krav til dem, der har opgaven.

Men kan I spise dernede, når de benytter sig af skattely?

– Det må vi diskutere i Enhedslisten. Men jeg tror, det bliver svært at finde en anden kantine herinde. For der er jo ikke andre end Meyers. Derfor synes jeg, det er en opgave, vi bliver nødt til at løse mere fundamentalt.

SE FLERE SVAR FRA POLITIKERNE I TV-INDSLAGET HEROVER

0 kommentarer
Vis kommentarer