Politikere: Problematisk med druk i arbejdstiden

Forundring i flere partier over omfanget af alkohol ombord på Løkkes statsministerfly

Lars Løkke Rasmussen må forklare flydruk, mener en række politikere. Hør Ekstra Bladets politiske redaktør, Steen Larsens udlægning her.

Spørgsmålene tårner sig op hos politikere på begge sider af Folketinget efter Ekstra Bladets afsløring af, at der ombord på Forsvarets Challenger-fly blev faktureret stærke drikkevarer i stort omfang, når Løkke rejste til vigtige, officielle møder i udlandet.

- Jeg er ikke ordfører for, hvor meget man drikker i arbejdstiden som statsminister. Men jeg vil gerne sige, at i Dansk Folkeparti drikker vi overhovedet ikke i arbejdstiden. Og det er jo generelt ikke hensigtsmæssigt at drikke i arbejdstiden. Det er der jo ikke mange i Kongeriget, der må, siger Hans Kristian Skibby (DF) til Ekstra Bladet og opfordrer den tidligere statsminister til at komme på banen.

- Men Lars Løkke Rasmussen må altså selv gøre rede for og forklare, hvordan praksis var i forhold til at drikke i hans tid som statsminister, siger DF'eren

Også SF’s Jonas Dahl undrer sig over, at der kunne skrives regninger på så meget alkohol på så relativt korte ture.

Alt med måde

- Jeg synes, at seks genstande lyder af rigtig meget. Jeg ville ikke være i stand til at gennemføre et møde eller arbejde, hvis det var mig. Men sådan er vi jo så forskellige, siger SF’eren og opfordrer på linje med kollegaen i Dansk Folkeparti til, at Løkke må på banen og forklare, hvordan det kunne gå til.

- Det her er noget, Løkke må kunne redegøre for. Som statsminister er man jo også ansvarlig for sit hold. Og jeg synes, at seks genstande i gennemsnit per mand lyder meget højt.

EL: Løkke må forklare

Også Enhedslistens Stine Brix vil have en forklaring fra Lars Løkke ift. hvor meget han selv drak i arbejdstiden.

- Hvis Lars Løkke har været fuld, imens han har skulle varetage danske interesser til forhandlinger og internationale møder, så synes jeg da det er problematisk, siger Stine Brix.

- Den her historie stiller nogle åbenlyse spørgsmål, som jeg mener Lars Løkke bør svare på. Helt principielt har jeg det jo sådan, at man ikke skal drikke sig fuld når man er på arbejde. Og så er det egentlig uanset om man er pædagog, læge eller statsminister.

148 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere