Politikere raser over debatindlæg: Stupidt synspunkt

Teenage-debattøren Ebrahim Said får hug af flere fremtrædende politikere 

Den 16-årige debattør Ebrahim Said har ikke kun sat sindene i kog blandt danskerne efter sit debatindlæg i Weekendavisen, hvor han skriver, at kvinder har et medansvar for voldtægt, hvis de går udfordrende klædt.

Se også: Teenage-debattør: Letpåklædte kvinder har medansvar for voldtægt

Politikere på begge fløje raser også over den unge debattørs holdninger. Venstres tidligere medlem af Folketinget Jakob Engel-Schmidt skriver på sin Twitter:

'Det gør mig lige dele vred og trist, at 16 årige Ebrahim mener, at kvinder har medansvar for deres voldtægt'

Og det Tweet er efterfølgende blevet delt af Statsminister Lars Løkke Rasmussen. En anden  Venstre-mand erhvervsordfører Torsten Schack Pedersen deltager også i debatten og skriver på Twitter:

'Nej. Det er kun en, der har ansvaret for en voldtægt!'

Se også: Teenage-debattør uddyber: - Kvinder skal gå i anonymt tøj

Hos SF er man også forarget over Ebrahim Saids holdninger. Gruppeformand Jonas Dahl skriver således på Twitter

'Stupidt synspunkt at påklædning gør voldtægt ok. Voldtægt er at forgribe sig uden den andens accept! Og længere er den sgu ikke!'

Og formanden for SF Pia Olsen Dyhr skriver på Facebook:

'Nej! Vi kvinder har ret til at vælge vores påklædning frit, uden at vi på nogen måde har sagt ja til voldtægt. Alt for mange kvinder bliver årligt voldtaget i Danmark, og det er aldrig kvindens skyld. Det er den mand, der ikke fatter at et nej er et nej!'

Tidligere medlem af Folketinget for SF Özlem Sara Cekic skriver på Facebook, at det ikke kun er Ebrahim Said, der har den holdning, men at den også findes flere steder i samfundet. 

'Ebrahim Said på 16 år mener voldtægt er selvforskyldt. Desværre deler hver 7. dansker det forskruede menneske og kvindesyn! Men dengang undersøgelsen blev offentliggjort, var der ikke mange politikere, der var forarget over resultatet! Uanset hvem der mener voldtægt er selvforskyldt,burde reaktionerne være det samme. Og det er ikke kun Ebrahim Said, der mener at påklædning har en betydning for om, man bliver voldtaget. Selv i politiet kan man finde det synspunkt. Der er politibetjente, der spørger den voldtagede kvinde under en afhøring, hvad hun havde på af tøj!!! Uanset om man går med bikini eller er nøgen, giver det INGEN ret til at voldtage! Derfor er det nødvendigt at tage den kritiske debat med dem, der mener det omvendte. Vi gør ligestillingen en kæmpe bjørnetjeneste, ved at reducere dette forskruede kvindesyn til at alene handle om en bestemt kultur eller religion. Desværre findes holdning i alle samfund. Vi har alle et ansvar for rykke holdningen! Ligestilling komme ikke af sig selv... '

Enhedslistens Folketingskandidat Victoria Velásquez  skriver på sin facebook-profil, at indlægget fra Ebrahim var for grimt til at læse, og at hun får det dårligt over det kvindesyn, som hans udtalelser er udtryk for.

1 af 2 
2 af 2 
0 kommentarer
Vis kommentarer