Annonce:
Annonce:

Politikere til Daham med 20 børn og tre koner: Du skal arbejde!

Den 47-årige syriske tømrer, kan godt forberede sig på, at han ikke skal trille tommelfingre derhjemme, mens kommunen forsøger den store familie

Den syriske flygtning Daham Al Hasan har 20 børn med tre koner. Mand, en kone og 8 børn er p.t. indlogeret på en nedlagt skole. Nu er resten af børnene på vej. Manden vil også have de andre koner herop. (journalist Karsten Gøttler/Video Anita Graversen).
Annonce:
Følg Politik

- En gang var jeg stærk og fuld af energi. Men jeg kan ingenting nu. Jeg er syg. Jeg er sygemeldt på grund af psykiske problemer, som min læge giver mig medicin for. Jeg magter heller ikke at lære dansk lige nu, siger Daham Al Hasan til Ekstra Bladet.

Men den 47-årige syriske tømrer, kan godt forberede sig på, at han ikke skal trille tommelfingre derhjemme, mens kommunen forsørger den store familie, som han via familliesammenføring nu bor med på nedlagt skole i Esbjerg.

Vil ha’ 20 børn og tre koner til Danmark

Politikerne i både rød og blå blok vil have ham ud på arbejdsmarkedet, så han kan forsørge familien selv.

Annonce:

Taler af erfaring
- Jeg tolkede for torturofre i ti år, og jeg ved, at medicinen for at få det bedre er at komme ud blandt kolleger og arbejde, og det er ikke en løsning at acceptere, at folk ikke kan noget, siger Naser Khader, integrationsordfører for de Konservative.

- Jeg bliver lidt forarget, når han siger, at han ikke vil arbejde og lære dansk. Man kan spørge ham om, hvem han så havde tænkt sig, at der skulle forsørge ham og hans børn.

Han SKAL lære dansk
Den holdning deler de også hos Nasers gamle venner i De Radikale.

Her mener integrationsordfører, Sofie Carsten Nielsen, at Daham skal ud på arbejdsmarkedet, så snart han er klar til det.

- Selvfølgelig skal faderen da lære dansk og arbejde så snart han er i stand til det. Det samme med hans kone, Og hans børn skal i skole hurtigst muligt, siger hun til Ekstra Bladet.

- Der skal stilles krav, og vi skal have forventninger og stille med en hjælpende hånd.

Frygter en katastrofe
Hos Dansk Folkeparti er der ikke meget hjælp at hente for hverken Daham, hans koner eller tyve børn.

Annonce:

Partiet er modstander af flygtninges ret til at blive familiesammenført, før de har fået permanent opholdstilladelse i Danmark, og de frygter allerede for konsekvenserne af, at Daham har fået familien herop.

- Det bliver en kulturel og økonomisk katastrofe for Danmark, siger integrationsordfører, Martin Henriksen til Ekstra Bladet.

- Man kan frygte, at børnene kommer til at bidrage til kriminalstatikken fremover, fordi - for at sige det lige ud - det kan være svært at holde styr på så mange unger.

- Det er det glade vanvid, men sådan er det jo, når et bredt flertal i Folketinget tillader det. Jeg mener, at man burde nægte ham retten til familiesammenføring.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Det er reelt straffrit at sjofle almindelige menneskers hårdt tjente penge bort
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: