Politikere vil begrænse Christiansborg-pressen: 'Vi kommer på kant med hinanden'

Folketingets formand, Pia Kjærsgaard, ønsker ikke personligt, at pressen bliver smidt ud af Christiansborg. Hun forstår dog godt, hvorfor nogle politikere er irriterede på journalisterne

- Medlemmerne oplever, at selv om man går væk fra en journalist med en mikrofon, følger journalisten efter med tændt mikrofon. Den slags irriterer medlemmerne, og det forstår jeg godt, siger Pia Kjærsgaard til Politiken
- Medlemmerne oplever, at selv om man går væk fra en journalist med en mikrofon, følger journalisten efter med tændt mikrofon. Den slags irriterer medlemmerne, og det forstår jeg godt, siger Pia Kjærsgaard til Politiken

Flere partier overvejer at iværksætte begrænsninger for pressen og især dens hidtil meget frie adgang til politikerne i parlamentsbygningen. Og det gælder især for tv-medierne.

Det skriver Politiken.

Ifølge Folketingets formand, Pia Kjærsgaard (DF), er der flere medlemmer, der 'absolut hellere så pressens hæl end tå'.

- Medlemmerne oplever, at selv om man går væk fra en journalist med en mikrofon, følger journalisten efter med tændt mikrofon. Den slags irriterer medlemmerne, og det forstår jeg godt. Derfor kommer alt det med, at nu gider vi ikke se dem mere, nu må de snart smides ud, siger Pia Kjærsgaard til Politiken Søndag.

Pressen skal kende sin plads
På en nylig konference arrangeret af Folketingets ledelse, præsidiet, blev det ifølge Kjærsgaard diskuteret at afholde 'et seminar med Christiansborg-pressen, fordi der er en masse forviklinger'.

- Vi går og kommer lidt på kant med hinanden. Derfor kan der være god grund til et møde, siger Pia Kjærsgaard til Politiken.

Hun ønsker ikke personligt, at pressen bliver smidt ud.

- Jeg synes grundlæggende, det er godt, at pressen har adgang. Det ved præsidiet også godt. Men det er ud fra den forudsætning, at vi skal finde ud af det sammen, siger hun.

Præsidiemedlem Leif Mikkelsen (LA) er tilhænger af at begrænse pressens muligheder for at interviewe politikerne overalt på Christiansborg.

- Det er ikke alle i pressen, der kender deres plads. En af løsningerne kan være, at der kun må interviewes i Folketingets vandrehal – og at det ellers kun er efter aftale. Vi kommer til at diskutere det. Der er flere i præsidiet, der ønsker en afklaring, siger han.

Thulesen Dahl har en plan med sin nye alliance med Mette Frederiksen. Foto: Joachim Rode / Fagbladet 3F Politik Efter hed flirt med Mette F: Her er Tulles plan

Venstres erfarne parlamentariker Bertel Haarder har foreslået, at tv-kameraer som udgangspunkt kun må bruges i Vandrehallen, der forbinder folketingssalen og landstingssalen. Men han er lodret imod at smide pressen helt ud af Christiansborg.

- Det er meget vigtigt, at de, der skal dække dansk politik, er velinformerede og kan gå rundt og tale fortroligt med aktørerne. Det ville garanteret nedsætte kvaliteten af den politiske dækning, hvis man forviste journalister og båndoptagere fra Christiansborg, siger han.

172 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere