Politikerne siger nej til forringelse af pensionsgoder

Et flertal i Folketinget vil ikke stemme ja til Enhedslistens beslutningsforslag om at ændre i deres egne pensionsordninger 

Enhedslisten fremlagde for ganske kort tid siden en stribe forslag til afstemning i folketingssalen, der på flere måder vil forringe politikernes pensions- og lønforhold.

Men beslutningsforslaget blev stemt ned af et flertal i Folketinget.

Regeringen, SF, Venstre og Konservative nedsatte sidste år en kommission, der skal kigge på pensions- og lønforhold for politikerne. De kommer ved årsskiftet med deres anbefalinger, og det er først derefter, at flere partier ønsker at tage stilling til deres egne pensionsordninger.

- Vi synes, at det er mest rimeligt, at det er en uafhængig kommission med eksperter, der kigger på de her ting, frem for at det er os selv, der håndterer det her, sagde Kristian Jensen til Ritzau tidligere på dagen:

- Og vi har på forhånd sagt, at de anbefalinger, kommissionen kommer med, dem vil vi støtte.

Ifølge Enhedslisten er det dobbeltmoralsk, at politikerne allerede ved efterlønsalderen kan modtage pension, selvom de fleste danskere skal vente til de er 67 år.

Se også: Sådan vil Enhedslisten save i politikernes løn

- Det er hyklerisk ad h til, når politikerne nu i årevis har bedt danskerne om at arbejde længere, mens de selv kan trække sig tilbage lang tid før alle andre, har Enhedslistens retsordfører, Pernille Skipper tidligere sagt.

Udover pensionsalderen ønskede Enhedslisten bl.a. også at save af politikernes ministerpension, ligesom partiet foreslår en nedsættelse af ministrenes løn.

Socialdemokraterne forholder sig overvejende negativt til Enhedslistens forslag. Hør hvorfor herunder:

133 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere