Politisk flertal presser regeringen i terrorsag

Om tre uger skal der ligge en redegørelse om terrorangrebet i København, kræver politisk flertal

Et flertal udenom regeringen kræver nu, at der senest om tre uger skal ligge en redegørelse klar om terrorangrebet i København, der kostede to personer livet og sårede fem betjente. Det skriver DR Nyheder.

Flertallet består af de fire partier i blå blok - Venstre, Dansk Folkeparti, Konservative og Liberal Alliance - samt SF. Det alternative flertal opfordrer i en fælles beretning regeringen til at fremlægge en redegørelse om senest tre uger.

Der skal redegøres for en række konkrete hændelser og forløb, der relaterer sig til angrebet og den formodede gerningsmand Omar Abdel Hamid El-Hussein, lyder det.

- Vi har brug for et samlet overblik over, hvorfor det gik så galt som det gik, siger Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen til DR Nyheder.

- Vi står over for en trussel, der kalder på et samlet svar fra Danmark. Det er ikke kun politiet, Udenrigsministeriet og forsvaret. Det er også socialpolitik. Det er et samlet gensvar, og det kan man kun give, hvis man har et samlet overblik, og det har vi brug for at få hurtigst muligt, siger han.

SF-formand Pia Olsen Dyhr mener, at regeringen har reageret fint på terrorangrebet i Paris i starten af januar, men der er efter angrebet i København behov for at få svar på, om dansk politi har den rigtige udrustning og træning, og om sikkerheden omkring danske jøder har været tilstrækkelig.

- Vi bliver nødt til at vide præcis, hvad der er sket i København den 14. og 15. februar, og så vil vi også gerne vide, hvor gerningsmanden har været undervejs i sit liv, så vi kan sætte ind de med rigtige instrumenter og ikke overreagere, siger Pia Olsen Dyhr til DR Nyheder.

De borgerlige partier og SF vil have regeringen til at redegøre for en række konkrete forhold, blandt andet omkring sikkerheden ved Krudttønden og det efterfølgende beredskab ved synagogen i København samt samarbejdet med svensk politi om beskyttelsen af tegneren Lars Vilks.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Men for en gruppe af danskere er julen svær