Annonce:
Annonce:

Politisk kommentator tjener kassen på arbejde for jyske borgmestre

Den politiske kommentator Søs Marie Serup har tjent over en million på lobbyarbejde for jyske borgmestre, mens hun har været politisk kommentator hos B.T. og TV 2

Foto: Jesper Mortensen
Foto: Jesper Mortensen
Annonce:
Følg Politik

Over 1,1 million kroner har Søs Marie Serup tjent på at hjælpe flere jyske kommuner med lobbyarbejde. Samtidig har hun været ansat hos TV 2 og B.T. som politisk kommentator.

Det skriver Frihedsbrevet, der er kommet i besiddelse af en aktindsigt fra Morsø Kommune.

Af aktindsigten fremgår det, at Søs Marie Serup har lavet lobbyarbejde i forbindelse med kommunernes og erhvervslivets ønske om at udvide landevejsruterne 26 og 34 fra Hanstholm til Herning.

Dyre råd
For sit arbejde har Søs Marie Serup taget en pæn hyre. Flere fakturaer viser, at hendes timeløn er 1700 kroner plus moms.

To måneder i træk har den politiske kommentator og lobbyist modtaget en månedsløn på 99.875 kroner for 47 timers arbejde.

Det fremgår ikke klart af fakturaerne, hvad Søs Marie Serup konkret har lavet for kommunerne.

Annonce:

'Vedr. betaling for public affairs projekt: Opgradering af Hanstholm-Herning', er den eneste beskrivelse, der fremgår i forbindelse med opkrævningerne.

Arbejdet og betalingerne er fra september 2018 til efter valget i sommeren 2019.

Udvidelsen af de to landevejsruter er en del af den store infrastrukturplan, som samtlige partier i Folketinget står bag.

Samtidig er den af naturlige årsager et varmt emne og et stort ønske for lokalpolitikere i området - der også bakkes op af det lokale erhvervsliv.

Afviser problem
Selv afviser Søs Marie Serup over for Frihedsbrevet, at der er et problem i dobbeltarbejdet. Hun fortæller, at TV 2 ikke har fået besked om hendes lobbyarbejde, fordi hun ifølge eget udsagn ikke har kommenteret på emner, der vedrører det politiske område.

Hun mener ikke, at der har været nogen overlap mellem hendes arbejde som politisk kommentator og hendes arbejde som lobbyist, og ifølge Søs Marie Serup har hun altid erklæret sig inhabil, hvis hun kan se, at der er politiske emner, hun ikke bør kommentere på.

Annonce:

- Så må jeg bare sige: ‘så find et eksempel’ – for de findes ikke. Jeg erklærer mig altid inhabil, siger hun til Frihedsbrevet.

Ekstra Bladet har ringet til Søs Marie Serup for at få en uddybende kommentar til historien, men hun er i skrivende stund ikke vendt tilbage.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Lyt til Ekstra Bladets politiske podcast 'Ingen Kommentarer' herunder eller i din podcastapp. I det nye afsnit har vi spurgt fire radikale, om hvordan grænsehegnet om Europa skal se ud.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Ja, det leder til fascisme
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: