Politisk partner: Mads Holger kunne tilføre Konservative kulør

Mads Holgers politiske allierede Tina Frimand husker tilbage på de mange inspirerende timer med den nu afdøde debattør

Mads Holgers tidligere partifælle Tina Frimand mener, at han kunne have tilført de konservative kulør. Foto: Joachim Ladefoged
Mads Holgers tidligere partifælle Tina Frimand mener, at han kunne have tilført de konservative kulør. Foto: Joachim Ladefoged

Som medlem af de konservative i Tårnby var Tina Frimand en af Mads Holgers trofaste støtter, da han forsøgte at blive opstillet til Folketinget i kredsen på Amager.

Nu har Tina Frimand modtaget nyheden om den tidligere partifælles tragiske død, og den berør hende dybt.

- Personligt er jeg rigtig ked af det. Jeg mødtes med ham flere gange, og havde masser af gode og inspirerende timer med ham, fortæller hun til Ekstra Bladet og benytter lejligheden til at kondolere over for Mads Holgers efterladte.

Mads Holger er død

Tina Frimand. Privatfoto
Tina Frimand. Privatfoto
 

Ikke så stivnakket
Det lykkedes ikke Mads Holger at blive valgt til Folketinget for de konservative, og oven på valget i 2015 valgte han at forlade partiet. Ifølge Tina Frimand kunne den nu afdøde debattør ellers have tilført de konservative en masse.

- Han havde en livsstil, der måske ikke altid passede ind i konservatismens ånd. Men ikke desto mindre mener jeg, at han kunne have tilført os kulør og nogle andre vinkler på livet, der ikke var så stivnakket, som vi også kan være i de konservative, lyder det fra Tina Frimand, der fortsætter:

- Han fortjener noget respekt. Jeg mener, at han var en mand af visioner. Han var dybt forankret i de konservative - hele hans ånd var konservativ. Hans skepsis over for alting var dybest set konservativ.

Drømte om at blive politiker

Grådkvalt barndomsven: Mads Holger ønskede mig god sommer i torsdags

Hård tone
Tina Frimand peger på, at Mads Holger som aktiv debattør om nogen mærkede til den hårde tone, som kan være fremherskende i den offentlige debat.

- Det hedder sig i dagens Danmark, at hvis du stikker næsen frem, så skal du også finde dig i næsten hvad som helst. Det mener jeg bestemt ikke, at man skal. Jeg mener, at vi skal være mere påpasselige med, hvad vi byder hinanden, og jeg synes, at tonen indimellem bliver så hård, at vi som mennesker glemmer, at vores retorik også sårer.

- Jeg kunne godt have ønsket, at han på et tidspunkt havde rakt en hånd frem og sagt, at det her bliver for hårdt, lyder det fra Tina Frimand.

Ditte Giese breakede nyheden: Mads Holger var min første kæreste

Martin Jørgensen om barndomsvennen Mads Holger: Det er enormt trist