Polsk forgænger om gyldent håndtryk: 'Ser ud til at være min underskrift'

Blev afløst af Messerschmidt: Den tidligere Meld-formand, Jacek Wlosowicz, forklarer, at han stoppede flere måneder før, hans signatur havnede på et Meld-dokument om gyldent håndtryk

Ifølge Morten Messerschmidt er forgængeren ansvarlig for det kritisable gyldne håndtryk. Jacek Wlosowicz svarer ikke på, om han nogen sinde har underskrevet blanke stykker brevpapir forsynet med Melds logo. Foto: Rumle Skafte/Polfoto Jaroslaw Roland Kruk/wikipedia
Ifølge Morten Messerschmidt er forgængeren ansvarlig for det kritisable gyldne håndtryk. Jacek Wlosowicz svarer ikke på, om han nogen sinde har underskrevet blanke stykker brevpapir forsynet med Melds logo. Foto: Rumle Skafte/Polfoto Jaroslaw Roland Kruk/wikipedia

Den tidligere polske formand for Meld Jacek Wlosowicz har hidtil afvist, at han er medansvarlig for det eksorbitante gyldne håndtryk til Juan Manuel Ghersinich.

Men nu erkender polakken, at hans signatur står på et dokument, som godkender udbetalingen af pengene.

Morten Messerschmidt (DF) har derimod hele tiden forklaret, at det er 'den tidligere formand, der har skrevet under på papirerne'.

Den polske politiker Jacek Wlosowicz afviser den forklaring, som Morten Messerschmidt giver på det gyldne håndtryk til Meld-medarbejder. Foto: Rumle Skafte/Polfoto Jaroslaw Roland Kruk/wikipedia Dansk politik Tidligere Meld-formand afviser Messerschmidts forklaring

DF's europæiske topfigur forslår derfor, at Europa-Parlamentet sender kravet om tilbagebetaling af 1,3 millioner kroner til Polen - og ikke til Messerschmidt, der som Meld-formand har underskrevet de seneste to årsregnskaber.

Dansk politik DF-rådgiver fik dobbelt løn fra EU

Ekstra Bladet har set to dokumenter, der bærer Jacek Wlosowiczs signaturer. Dokumenterne styrker dermed Morten Messerschmidts forklaring:

Dels Ghersinichs rådgiverkontrakt med Meld, som er underskrevet i november 2013 - og dels et, hvor udbetalingen af det gyldne håndtryk tilsyneladende godkendes.

Undrer sig over datoen
Ekstra Bladet har derfor forelagt Jacek Wlosowicz dokumentet fra januar 2015, der godkender udbetalingen af 11 måneders løn til Juan Manuel Ghersinich.

'Signaturen ser ud til at være min', skriver han i et mail-svar, hvor han påpeger, at dokumentet blot bekræfter, at Juan Manuel Ghersinich har ret til 11 måneders løn i henhold til sin kontrakt. (artiklen fortsætter under billedet)

Dokumentet er dateret 4. januar 2015, og er forsynet med Jacek Wlosowiczs underskrift. Men han siger selv, at han stoppede i sommeren eller det tidlige efterår 2014.
Dokumentet er dateret 4. januar 2015, og er forsynet med Jacek Wlosowiczs underskrift. Men han siger selv, at han stoppede i sommeren eller det tidlige efterår 2014.
 

Jacek Wlosowicz undrer sig dog over, at dokumentet med hans underskrift er dateret den 4. januar 2015, som var en søndag.

Han vil dog ikke svare på, om han dermed antyder, at signaturen er en forfalskning - eller om han nogen sinde har underskrevet blanke stykker brevpapir forsynet med Melds logo. Det har den tidligere DF'er Rikke Karlsson forklaret, at hun blev forsøgt presset til.

Jacek Wlosowicz fastholder, at han stoppede som Meld-formand i sommeren eller efteråret 2014, fordi han ikke blev genvalgt til Europa-Parlamentet ved valget samme forår.

'Det var umuligt at passe mine pligter fra Polen', forklarer han. Hvordan hans underskrift så kan havne på et Meld-dokument flere måneder senere, har han endnu ikke villet uddybe.

Da Lars Løkke skulle forklare, hvorfor datterens Rio-rejse i strid med reglerne var blevet betalt af GGGI, lød det: - Det var min intention at betale. Et ordvalg som DF's europæiske topfigur nu har taget til sig. Foto: Cicilie S. Andersen/Polfoto Dansk politik Messerschmidt taget i EU-løgn

Messerschmidt fodrede hunden med egen hale, da EU krævede penge tilbage for et gyldent håndtryk til en tidligere medarbejder. Foto: Jens Dresling Dansk politik Messerschmidt erkender: Betalte EU-regning med EU's egne penge

(Foto: Jens Dresling) Dansk politik Officielt: Kæmpe erstatningskrav mod Messerschmidt

Drømmejobbet

Jobbet som rådgiver i Morten Messerschmidts 'fonde' var noget af et drømmejob.

Ifølge kontrakten med Meld kunne Juan Manuel Ghersinich helt selv bestemme, hvor, hvornår og hvor meget han ville arbejde. Der var fuldstændig fri arbejdstid - og så var hyren behageligt tæt på en dansk statsministerløn.

Hver måned fik Juan Manuel Ghersinich en betaling på knap 118.000 kroner fra Meld og Feld for sin rådgivning, og da han stoppede efter godt et år, udløste det yderligere 11 måneders løn.

Det fremgår af hans kontrakt, som Ekstra Bladet har set. I beløbet er dog indregnet 19 procent tysk moms, så hans reelle månedsløn kommer ned på cirka 99.000 kroner.

270 kommentarer
Vis kommentarer