Populær TV-vært overrasker: Jeg vil i Folketinget

Voksen og følsom: TV-værten Ole Stephensen stiller op for Det Konservative Folkeparti i Taastrup og skal konkurrere med Rasmus Jarlov om en plads i Folketinget

Ole Stephensen lavede i flere år 'Eleva2ren' på TV2 samen med Susanne Bjerrehus, der har en fortid som konservativ folketingskandidat. Hun blev ikke valgt. Foto: Mads Winther, POLFOTO.
Ole Stephensen lavede i flere år 'Eleva2ren' på TV2 samen med Susanne Bjerrehus, der har en fortid som konservativ folketingskandidat. Hun blev ikke valgt. Foto: Mads Winther, POLFOTO.

'Op på Fars Hat', lød titlen på en Walter og Carlo film fra 1985 med de to tv-værter Jarl Friis-Mikkelsen og Ole Stephensen i hovedrollerne.

Dengang var der næppe nogen, der havde forestillet sig, at en af de to 30 år senere havde ambitioner om at blive folketingsmedlem.

Men nu springer Ole Stephensen i en alder af 61 år ud som folketingskandidat for Det Konservative Folkeparti.

- Hvis alt går vel, bliver jeg opstillet for Det Konservative Folkeparti på et møde i Taastrup Kulturcenter torsdag aften, fortæller Ole Stephensen til Ekstra Bladet.

Her kan du gense Ole Stephensen i Dans med de kendte (2015), hvor han bl.a. taler om at være tv-vært. Video: Arkiv

Ziegler bakker op

Han er bl.a. indstillet af Høje-Taastrups konservative borgmester Michael Ziegler, der i august 2014 sagde nej til af blive formand for partiet og i stedet overlod opgaven til nuværende justitsminister Søren Pape Poulsen, der dengang var borgmester i Viborg.

Jarl Friis-Mikkelsen og Ole Stephensen blev i 1980'erne kendte for deres Walter og Carlo film. De var også sammen på TV2 Charlie, hvor de i 2009 lavde udsendelsen 'Ole og Jarl', hvor de kørte landet rundt i en hvid cabriolet. Foto: Jesper Sunesen/All Over Press Denmark.
Jarl Friis-Mikkelsen og Ole Stephensen blev i 1980'erne kendte for deres Walter og Carlo film. De var også sammen på TV2 Charlie, hvor de i 2009 lavde udsendelsen 'Ole og Jarl', hvor de kørte landet rundt i en hvid cabriolet. Foto: Jesper Sunesen/All Over Press Denmark.
 

I 1986 lavde Jarl Friis-Mikkelsen og Ole Stephensen filmen 'Yes, det er Far', og hvis han som ventet bliver opstillet, kan han i fremtiden omskrive den gamle filmtitel til:

- Yes, jeg er konservativ.

Meldte sig ind da K fyldte 100

- Hvornår er du blevet konservativ?

- Jeg meldte mig ind i partiet 22. februar sidste på – på partiets 100 års fødselsdag.

- Har du tidligere haft politiske ambitioner?

- Egentlig ikke, men for fire-fem år siden var jeg i en kort periode medlem af Det Radikale Venstre, men det var ikke lige mig på det tidspunkt.

Opfordret af Naser Khader

- Hvorfor så konservativ nu?

- Jeg har i mange år kendt det konservative folketingsmedlem Naser Khader. Han har ligesom jeg en fortid i Det Radikale Venstre, men i modsætning til ham, har jeg ikke taget turen via Liberal Alliance til Det Konservative Folkeparti.

Naser Khader, konservativt folketingsmedlem, overtalte for et år siden Ole Stephensen til at melde sig ind i Det Konservative Folkeparti. Foto: Linda Johansen.
Naser Khader, konservativt folketingsmedlem, overtalte for et år siden Ole Stephensen til at melde sig ind i Det Konservative Folkeparti. Foto: Linda Johansen.
 

- Naser Khader overbeviste mig om, at jeg burde melde mig ind i partiet, og det gjorde jeg så for et år siden.

Landbrugspakken

- Hvad var det, der trak i dig for at gå ind i politik?

- Jeg kan godt lide, at de konservative er den borgerlige grønne stemme. Det så vi, da partiet stod fast under forhandlingerne om landsbrugspakken for et år siden, da daværende miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) måtte trække sig som minister.

Jeg har erfaring

- Er du ikke for gammel til at stille op, for det er jo mest unge ambitiøse kandidater fra partiernes ungdomsorganisationer, der vil i Folketinget?

- For gammel? Må jeg være fri. Der sidder efter min mening for få i Folketinget, der har været ude i det samfund, som folketingspolitikere regulerer. De unge er dygtige, men de mangler erfaring. Det har jeg, og derfor tør jeg stille op, siger Ole Stephensen.

Bor i Gentofte

Det er meningen, at han skal repræsentere både Taastrup og Brøndby kredsene i Storkreds Københavns Omegn, hvor Rasmus Jarlov er valgt i Gentofte kredsen.

- Jeg bor selv i Gentofte Kommune. Det er i Vangede, der er Gentoftes svar på Vesterbro, kommer det med et grin i stemmen fra Ole Stephensen.

- Hvorfor tror du, at du har en chance for at blive valgt?

- Det Konservative Folkeparti kan dårligt komme længere ned, end vi er i øjeblikket, hvor vi kun har seks medlemmer af Folketinget. Jeg er overbevist om, at vi får fremgang, og jeg håber, at både jeg og Rasmus Jarlov bliver valgt i Storkreds Københavns Omegn, siger Ole Stephensen.

'Lands glemt'

Han var i mange år en feteret tv-vært, men han fik et personligt dyk, da han i 2009 blev fyret som morgenvært på TV2's Go' Morgen Danmark.

Ole Stephensen og hans kone Julie  åbnede i 2011 en hundebutik i deres hus i Vangede. Gentoftes konservative borgmester Hans Toft kom forbi ved åbningen og klippede snoren. Foto: Lars H. Laursen/All Over Press Denmark
Ole Stephensen og hans kone Julie åbnede i 2011 en hundebutik i deres hus i Vangede. Gentoftes konservative borgmester Hans Toft kom forbi ved åbningen og klippede snoren. Foto: Lars H. Laursen/All Over Press Denmark
 

Han gik fra den ene dag fra at være landskendt til at være 'lands glemt', som han selv betegner det.

I 2014 fik han en opfordring fra DK4 om at blive tv-vært igen. På den kanal har han netop afviklet Dansktop Prisen.

Han har de seneste år bl.a. hjulpet sin kone Julie med deres butik Hundeshoppen i Gentofte, hvor han ofte står bag disken i den nedlagte købmandsbutik, som parret købte i 2011, men nu vil han kaste sig over landspolitik og jagte en plads i Folketinget.

 

Social konservativ

Ole Stephensen tilhører den social konservative linje i Det Konservative Folkeparti.

- Jeg mener, at vi skal have en ansvarlig socialpolitik, hvor man hjælper de folk, der har behov for det, siger Ole Stephensen.

- I disse tider bliver der talt meget om vi skal blive længere på arbejdsmarkedet. Hvor står du med hensyn til pensionsalder?

- Tiden er efter min mening løbet fra en fast pensionsalder. Man skal klare sig, så længe man kan, men derefter skal man også have mulighed for at gå på pension, hvis man er nedslidt i en tidlig alder.

- Hvornår skal du selv på pension?

- Godt spørgsmål. Jeg har det godt, og jeg kan godt forestille mig, at jeg kan arbejde de næste 20 år, siger 61-årige Ole Stephensen.

- Har Konservative en chance for at overleve?

- Partiet har det svært, men hvis man vil føre en social konservativ politik, som eksempelvis Høje-Taastrups borgmester Michael Ziegler står for, så ser jeg en lys fremtid for partiet. Det er den linje, jeg vil arbejde for.

Blå bog

Født 26. oktober 1955 (61 år).

Gift med Julie Lund Stephensen, som han har børnene Amalie Christine (19 år) og Marie Frederikke (17 år) med.

Uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus i 1978. Derefter ansat på den hedengangne socialdemokratiske avis Aktuelt.

Lavede fra 1985-89 bl.a. ’Walter og Carlo filmene’ med Jarl Friis-Mikkelsen.

På TV2’s Eleva2ren fra 1991-95 med bl.a. Susanne Bjerrehus.

På TV2’s Go’ Morgen Danmark 2000-2009 med bl.a. Line Baun Danielsen.

På DK4 siden 2014, hvor han for nylig bl.a. lavede Dansktop Prisen

Har tidligere en kort periode været medlem af Det Radikale Venstre.

Meldte sig ind i Det Konservative Folkeparti 22. februar 2016 – på partiets 100 års dag.

220 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere